Mit tegyünk, ha minden ok nélkül sír a baba?

Éhes? Nem. Tiszta a pelus? Igen. Lázas? Nem. Szomjas? Nem. Akkor mégis miért sír a pici?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2016. július 10. Vajda Boglárka

Éhes? Nem. Tiszta a pelus? Igen. Lázas? Nem. Szomjas? Nem. Akkor mégis miért sír a pici?


A sírásnak mindig meg van az oka, de a legbölcsebb szülő sem tudhatja mindig, mi lehet az. Ha már végig vettünk a listát, ha már elolvastunk pár tanácsot, lehetséges okot és még mindig nincs megállás, nem csoda ha széttárjuk karunkat. Ilyenkor jöhet azonban jól pár egyszerű praktika, ami talán segít megnyugtatni a gyermeket.
 
 
Bújni, bújni, bújni
 
Gyakran csak a közelség hiánya miatt sírnak eszeveszetten a kisbabák, hiszen szeretik magukat olyan melegségben és békében tudni, mint annak idején a méhben. Tekerjük be egy könnyű takaróba, immitáljuk ezzel azt az állapotot.
 
Zene és ritmus
 
Egy altató éneklése, egy kis zene hallgatás, vagy egy kis tánc a szoba közepén, mind mind segíthet megnyugtatni a síró babát. Próbálkozzunk különböző stílusokkal és tapasztaljuk ki, melyikre hogy reagál csemeténk.
 
 
Fehér zaj
 
Sok bababoltban lehet kapni úgynevezett fehér zaj gépeket, amelyek segítenek a csecsemőt álomba ringatni. Ezek az eszközök tényleg nagyon népszerűek, több applikáció is van már rá okostelefonokra.
 
Friss levegő
 
Bármilyen banálisnak is tűnhet, sokszor nem juthat eszünkbe elsőre, pedig igen is hatásos lehet, ha néha kinyitjuk egy picit az ablakot szellőztetni. Sőt a nyitott ablak mögötti világ is magával ragadhatja gyermekünket!
 
Langyos víz
 
A tapasztalatok szerint egy kellemes fürdő hihetetlen gyorsan el tudja állítani a könnycsapot, fontos azonban, hogy ne erőltessük. Ha nagyon ellenkezne a kicsi, próbálkozzunk egyéb módszerekkel.