Nem akarsz belehalni a bőrrákba? Kövesd Hugh Jackman tanácsait!

Az X-Men filmek sztárjának immár ötödször újul ki a bőrrákja, ami miatt ismét kés alá kellett feküdnie. A színész egyáltalán nem szégyelli vagy titkolja betegségét. Sőt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bőrrák
2016. február 10. Csontos Dóra

Az X-Men filmek sztárjának immár ötödször újul ki a bőrrákja, ami miatt ismét kés alá kellett feküdnie. A színész egyáltalán nem szégyelli vagy titkolja betegségét. Sőt!


A bőrrák egy nagyon agresszív, rosszindulatú betegség, ami évente hétszáz ember halálát okozza Magyarországon. Iszonyatosan nehéz belőle felgyógyulni éppen ezért nem csoda, hogy Hugh Jackman sem tudta még le a betegségét. Hiába jár rendszeresen szűrésre, és műtteti meg magát minden alkalommal, amikor újra megjelenik a szervezetében a bőrrák egyik változata. 

Forrás: Instagram/Hugh Jackman

Minden negyedik bőrrákos beteg menthetetlen

Akkor miért is nem védekezünk? Sajnos én is sokszor beleesem abba a csapdába, hogy nem kenem be magam, mert szeretném ha lenne egy kis színe a hófehér testemnek. Elmondjam mi lesz a végeredmény? Egy rákvörös test. Ne is mondjátok, megkaptam elégszer, hogy mennyire hülye vagyok. 

A sármos színész nyíltan vállalja betegségét, éppen azért mert egy kis odafigyeléssel és a rendszeres szűrvizsgálatokkal könnyen elkerülhető lenne a baj. Tudjátok én miből vettem észre, hogy a sok okosnak, aki “beszólogat” – persze csak jóindulatból -, tényleg igaza lehet? Abból, hogy több anyajegyem lett. Ez az egyik tünete lehet a bőrráknak. Az orvosok éppen emiatt kérik az embereket, hogy figyeljék a saját testüket és nézzék milyen új változások vesznek észre magukon. Szerencsére nincs gondom, de lehetne, ráadásul a 20-30 éves korosztálynál a leggyakoribb ez a betegség. Hogy miért? A sok szoli és a napsütötte test mámora miatt.

Jackman a frissen műtött képe mellé ennyit írt: Íme egy példa arra, hogy mi történik azzal, aki nem használ napvédő krémet. Bazálsejtes karcinóma. Ez a rák leggyengébb formája, de nagyon is komoly dolog. Kérlek benneteket, használjatok naptejet, és járjatok rendszeresen ellenőrzésre.”

Szerintünk ez többet ér minden további papolásnál, “okoskodásnál”. Ha nem akarjátok, úgysem tartjátok be, sem az orvosok, sem a világsztár kérését.