Nem mindegy, hogyan kapja az anyatejet a kisbaba

Egy kisbaba számára az anyatej a legjobb táplálék, és most már azt is tudjuk, hogy közel sem mindegy, hogy milyen forrásból jut hozzá. A szoptatott kisbabák ugyanis sokkal egészségesebben gyarapodnak, mint azok, akik cumisüvegből kapják a tejet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2018. október 09. Dívány

Lassabban gyarapodnak és kevésbé híznak el azok a kisbabák, akiket szoptatnak, derült ki egy kanadai kutatásból. A kulcs ráadásul nemcsak az anyatejben rejlik, hanem önmagában a szoptatásban is, ugyanis akiket cumisüvegből etettek lefejt tejjel vagy tápszerrel, gyorsabban híztak, és később magasabb volt a testtömegindexük. Ez pedig nem túl jó előjel a felnőttkori elhízásra nézve, írja a CNN.

Szoptatás!

A hosszú távú vizsgálatban 2500 csecsemő táplálkozási szokásait hasonlították össze, és megállapították, hogy akiket kizárólagosan szoptattak, lassabban híztak, és három hónaposan alacsonyabb volt a testtömegindexük. Egyéves korban pedig azok voltak a legegészségesebb súlyúak, akik az anyatej mellett (3 hónapos kor után már nem vették figyelembe, hogy honnan jutott hozzá) 5-6 hónapos korban kezdtek el a szilárd ételekkel ismerkedni.

Összességében az anyatejes táplálás jobb hatással volt a babák gyarapodására, mint a tápszer, de a szoptatás még ezen belül is kiemelkedett.

A cikk folytatásához kattints.