Nincs is jobb gyógyszer a halál küszöbén állva, mint…

Jack Sparrow kapitánytól aranytallért kapni, vagy a Sziklának becézett sztárral fotózkodni, esetleg Robert Downey Jr.-t Vasemberként látni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Dwayne Johnson
2016. május 07. Csontos Dóra

Jack Sparrow kapitánytól aranytallért kapni, vagy a Sziklának becézett sztárral fotózkodni, esetleg Robert Downey Jr.-t Vasemberként látni.


Azok a gyerekek, akik sokszor hónapokat, netán éveket töltenek kórházban nagyon nehéz boldoggá tenni. Sokan elfogadják, hogy a rövidke életük hamarosan véget ér, ezért magukba fordulnak, de vannak olyanok is, akik igyekeznek minden életben töltött percnek örülni. Szerencsére vannak olyan hollywoodi sztárok, akik igyekeznek ezeknek a súlyos betegséggel küzdő gyermekeknek örömet okozni. Ha kell bohóckodnak, beöltöznek vagy egyszerűen csak elbeszélgetnek az értük rajongókkal.

Johnny Depp alias Jack Sparrow kapitány

A sztár nem egyszer öltötte már fel a részeges kalóz jelmezét, hogy boldogabbá tegye a kórházban lévő gyermekek életét. Johnny miközben a Karib tenger kalózainak következő részét forgatta Ausztráliában, amikor ellátogatott kollégájával, a Scrum kalózt alakító Stephen Grahammel a Brisbaneben található Cliento Gyermekkórházba.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Depp megkérte a kórházban dolgozókat, hogy ne értesítsék a sajtót, mert nem médiaszereplésre jött, hanem azért, hogy örömet okozzon a kisgyerekeknek. „Egyik szobából a másikba ment, hogy minden olyan gyereket meglátogasson, aki nem tud felkelni az ágyból. Nem sajnálta az időt arra, hogy mindenkivel személyesen beszélgessen” – mondta el az egyik beteg édesanyja az ABC Newsnak. Nem akarta, hogy felnőttek vegyék körül és siettessék. A gyerekek miatt több órát töltött a kórházban, és megköszönte nekik, hogy ennyire bátran viselik a betegségüket, és hogy harcolnak az életben maradásért. A beteg gyerkőcöket még arany tallérokkal is megajándékozta a kitartásukért.

Robert Downey Jr.

Ha kell Vasember, ha kell Tigris a Micimackóból. Számára sincs lehetetlen, ha beteg gyerkőcökről van szó. Robert nemrég a Great Ormond Street Hospital nevű kórházban ápolt beteg gyerekek egy napját aranyozta be látogatásával. A világsztár a legtöbb időt a rákbeteg gyerekekkel töltött, akik közt sajnos egészen picik is voltak. „Lenyűgöztek a gyerekek. Az ő bátorságuk, erejük és reménykedésük szerénységre tanít és inspirál” – mondta a látogatás után Robert Downey Jr. a Theladbible.com-nak.

Robert Downey Jr. volt az is, aki egy 7 éves amerikai kisfiúnak Alex Mead-nek, Vasemberként adta át a számára készített, egyedi kinézetű bionikus kart, amelyről korábban felvétel is készült. De ő volt az is, aki összeállt Channing Tatummal, mert tudta, hogy ők a tökéletes páros Micimackó és Tigris szerepére. Bár az eredmény inkább borzongató, mint tökléletes, de a gyerekek biztos nagyon örültek a két világsztár látogatásának.

A Szikla, akinek aranyból van a szíve

A Sziklának becézett akciósztár 2006-ban megalapította a Dwayne Johnson Rock Alapítványt, amely veszélyeztetett és halálos beteg gyerekek segítésével foglalkozik. Egy hónapja a sztár a Baywatch forgatása közben ellátogatott egy Los Angeles-i gyermekkórházba. „Most azokhoz a gyerekekhez szólok akikkel találkoztam: fel a fejjel, maradjatok erősek! Az édesanyáknak és édesapáknak pedig azt üzenem: Maradjatok ti is erősek!” – írta a színész Instagram-on. Dwayne Johnson Instagram- oldalán több képet is megoszt jótékony tevékenységeiről. Követői abba is betekintést nyerhetnek, hogyan töltött nála egy napot rákos kisfiú.

 

So I called an audible and went to visit Christopher. Glad we did… While I was visiting the Pediatric Specialty Ward surprising the kids, I got word from my team that there was a mom who was pleading with our production staff, that I go upstairs to her son’s room to give him a much needed big surprise. Since he’s older he’s in the main hospital and not in pediatric care. We were shooting #BAYWATCH scenes outside of the hospital, but instead of heading back to shoot I called the audible, put production on hold and went upstairs to see this young man. I walked in and his smile lit up the room! And I mean lit that room up!;) We talked for a while about his family, his school and how hard he’s working to eventually graduate AND we talked about how COOL all his scars are from his multiple surgeries – from his head to his chest – those scars are badges of honor and the reminder of how beyond tough this kid is. Right before I left his mom looked at him and said, “Christopher I can’t give you anything, but I’m so happy I could give you this today…” and she started to breakdown, which was captured in this pic. Made me think to give so much credit to these parents who would do anything to take their kid’s pain away and ANYTHING to bring a smile to their faces. As a papa bear I understand. Glad this mom brought a smile to Christopher’s face. And glad I got a chance to shake the hand of this very strong and inspiring young man. Stay strong Christopher and show them scars with pride. You’re the man! ~ DJ

therock (@therock) által közzétett fénykép,

Jótékonykodó sztárok

Szerencsére vannak olyan híres sztárok, akik nem csak luxusautóra vagy méregdrága táskákra költenek. Sokan igyekeznek legalább anyagilag támogatni fontos alapítványok munkáját. Lady Gaga például több szervezetet is támogat. Az énekesnő gyűjtött már pénzt természeti katasztrófa áldozatainak, fiatal hajléktalanokat gondozó alapítványoknak, valamint élharcosa a családon belüli erőszakot elszenvedők jogaiért folytatott harcnak.

Lady Gaga az erőszakot elszenvedett nők és férfiak mellett állt ki dalával, amit az 2016-os Oscar Gálán is előadott. Az előadás annyira meghatóra sikerült, hogy többen elsírták magukat, ugyanis a színpadon olyan emberek vették körbe Gagát, akiket bántalmaztak.

Leonardo DiCaprio elkötelezett híve a környezetvédelemnek, aminek ahol csak tud hangot is ad. Fontosnak tartja felhívni az emberek figyelmét a globális felmelegedésre, mindemellett igyekszik jó példát is mutatni a rajongóinak. Nem magángéppel utazik, ha forgatni megy, a mindennapokban pedig elektromos autóval közlekedik. Leo igyekszik anyagilag is támogatni a rászorulókat: 2010-ben 1 millió dollárt adományozott Haiti újjáépítésére a földrengés után. Még ebben az évben szintén 1 millió dollárt adott a Wildlife Conservation Society-nek, majd csatlakozott az Animal Legal Defense Fund-hoz, hogy kiszabadítsák a fogságban tartott állatokat.

A teljesség igénye nélkül íme még pár híresség, aki nem sajnálja a pénzt, ha jótékonykodásról van szó:

  • a Jolie-Pitt páros, akik együtt komoly dollármilliókkal támogatták a rászorulókat világszerte.
  • Oprah Winfrey sem fukarkodik, ha támogatásról van szó, 2012-ben több, mint 400 millió dollárt adományozott több oktatási program fejlesztésére.
  • Matt Damon pedig létrehozta a Water.org oldalt, amely az afrikai ivóvíz-krízis megoldásában próbál meg segédkezni.