Nyaralni sem tudunk telefon nélkül

Leginkább fényképezésre és tájékozódásra használjuk a telefonunkat, és kellemetlenül érezzük magunkat, ha lemerül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
okostelefon
2017. augusztus 16. Család.hu

A magyarok kétharmada nem tudja elképzelni a nyaralását az okostelefonja nélkül – derült ki a Huawei megbízásából 12 európai országban készített kutatásból. Magyarország, Németország, Lengyelország, Csehország, Románia, Bulgária, Görögország, Szerbia, Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország vettek részt a felmérésben, amelyet a 18 és 45 év közöttiek körében, országonként 500 fős mintán végezték el, online kérdőíves módszerrel, 2017 májusában.

Az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég által készített felmérés szerint a nyaralás egyre fontosabb kelléke a külső akkumulátor, a megkérdezettek harmada pedig gyorstöltő és extra tárhely (például SD kártya) nélkül már útnak sem indul. A magyar válaszadók háromnegyede szerint az okostelefon sokkal egyszerűbbé teszi a vakációt.

Legtöbben fotózásra és tájékozódásra használjuk a mobilunkat nyaralásunk alatt. A magyarok 95 százaléka készít fotókat a nyaraláskor, 78 százaléka pedig navigációs alkalmazást is használt legutóbbi útja során. A térképes alkalmazást még ennél is többen, a megkérdezettek 84 százaléka vette igénybe. A magyarok 59 százaléka viszont előre gondolkodott, és még az utazása előtt letöltötte úti célja térképét, hogy offline is böngészhesse azt.

A többség (58%) előszeretettel használja hotel és étterem értékelések keresésére és olvasására a mobilját, 38 százalék pedig foglalási adatait vagy elektronikus jegyét is az okostelefonján tartotta. A mobilfizetés még nem igazán népszerű: mindössze a megkérdezettek 27 százaléka élt ezzel a lehetőséggel útja során.

A cikk ITT folytatódik.