Okoskarkötő gyerekeknek

A kimondottan óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára kifejlesztett okoskarkötő már hazánkban is elérhető, valós idejű helyi információkkal szolgál a szülőknek, akik az eszköz segítségével okostelefonjukon követhetik nyomon gyermeküket és kapcsolatba is léphetnek vele.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baj
2015. november 19. Aipmilo

Már Magyarországon is kapható az az okoskarkötő, amivel a szülő nyomon követheti óvodás, kisiskolás gyermekét, sőt “telefonálhatnak” is egymással.


 

Hányszor szerettük volna már tudni, hogy merre jár, mikor ér már haza gyermekünk? De hányszor volt már az is, hogy tudatosan bíztunk benne, hogy a megbeszéltekhez tartja magát, és ha késik is, biztos nyomós oka van rá. Óvodásokat nem tudom ki enged el úgy, hogy karkötőre legyen szüksége, de kisiskolásoknál izgulósabb szülőknek, vagy veszélyesebb környéken lakóknak hasznos lehet.

 

A KizON segítségével a szülők egyszerűen és kényelmesen nyomon tudják követni gyermeküket a már eleve náluk lévő okostelefonjukkal. Azon túl, hogy egy alkalmazás segítségével valós idejű információt nyújt arról, viselője merre jár, közvetlen kommunikációt is kínál a hívás gombnak köszönhetően. Viselője ezzel tárcsázhat egy beállított telefonszámot, illetve fogadhatja a bejövő hívást.

 

Amennyiben a gyermek nem nyomja meg a gombot, amikor a szülő tárcsázza, a hívó fél számára az eszköz automatikusan a környezet zaját kezdi közvetíteni. Így apa, vagy anya bármikor meggyőződhet arról, hogy csemetéje nincsen bajban. Az akkumulátor 36 órás működési időt biztosít, és amikor a töltöttség 20 százalék alá csökken, a készülék szöveges üzenetet és hangos emlékeztetőt küld a szülőnek és az okoskarkötő viselőjének.

 

„A KizON fejlesztése során arra a vásárlói igényre kerestük a választ, hogy a technológia könnyítse meg a fogyasztók életét. Arra a következtetésre jutottunk, hogy egy új eszközzel a gyerekek nyerhetik a legtöbbet, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak” – mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics mobilkommunikációs vállalat elnök-vezérigazgatója. “A gyermek számára a biztonságot a KizON maga garantálja, a szülők pedig azért találhatják biztonságosnak gyermekük első viselhető eszközét, mert megfelel minden, gyermekbarát termékkel szemben támasztott szigorú feltételnek.”

 

A megszerzett minősítések során, ezekből kiderült, hogy semmilyen veszélyes vegyi anyagot, illetve mérgező összetevőt nem tartalmaz, újrafeldogozható és energiahatékony.

Ti vennétek ilyet?

(via)