Orchidea gyerekek – lehet, hogy a tiéd is az?

Van a gyerekeknek egy csoportja, akiknél a szülői bánásmód minősége kifejezetten fontos. Ők azok a gyerekek, akik egy olyan génvariációt hordoznak, ami arra predesztinálja őket, hogy vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak, vagy lecsússzanak. Orchidea gyerekek. Mi tegyél velük?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyermek
2018. szeptember 13. Dívány

Orchidea gyerekek

Ezoterikus könyvekben szoktuk meg a gyerektípusok hasonló hangulatfestő elnevezéseit, minthogy orchidea-gyerek. Ezúttal azonban természettudományos kutatók adták ezt a költői elnevezést. Azok a gyerekek, akik a CHRM2 génjükben ezzel a bizonyos orchidea-változattal rendelkeznek, nagyon érzékenyek, szenzitívek. Ha a szüleik, a környezet, amiben felnőnek, jól kezeli ezt az érzékenységet, akkor nagy dolgokra lesznek képesek. Kiemelkedően kreatívok, fegyelmezettek, csodálatosan helytállnak. Ha azonban rosszul bánnak velük, elhanyagolják, vagy bántalmazzák őket, akkor nagyot sérülnek, és nem lesznek képesek kiegyensúlyozottan élni.

Pitypang gyerekek

A hasonlat a másik gyerek-típussal, a pitypang-gyerekkel együtt válik teljessé. A pitypang gyerekeknek jobb a lelki ellenálló-képességük, nehéz családban is képesek egészségesek maradni. Olyanok, mint a pitypang, ami boldogan virágzik az aszfalt két centis repedésében is. Míg a pitypang bármilyen környezetben jó eséllyel „elég szép” lesz, addig az orchidea, megfelelő körülmények között a virágok királynőjévé válik, míg ha nem a tökéletes bánásmódot kapja, akkor elpusztul.

A cikk itt folytatódik.