Orvosok az Egy közülünk kezdeményezés mellett

Az Egy közülünk Európai Polgári Kezdeményezést támogató orvosok a Bethesda Kórházban találkoznak egy sajtónyilvános beszélgetésre 2013. október 1-jén 10:30 órakor. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. szeptember 30. bencze.aron

Az Egy közülünk Európai Polgári Kezdeményezést támogató orvosok a Bethesda Kórházban találkoznak egy sajtónyilvános beszélgetésre 2013. október 1-jén 10:30 órakor.


Valamennyi alapvető emberi jog azon alapul, hogy minden ember megismételhetetlen, pótolhatatlan értéket képvisel, ezért az emberi életet már a fogantatásától kezdve védelmezni és tisztelni kell.

Az eseményen részt vesz

Dr Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke,

Dr Mogyorósi Dorottya, az Európa Tanács Bioetikai Bizottságának magyar delegáltja,

Dr Rojkovich Bernadette, belgyógyász,

Dr Fogarasi András gyermekneurológus

és a kórház más orvosai.

Az Egy közülünk Európai Polgári Kezdeményezés azt a kérést fogalmazta meg az Európai Unió jogalkotói felé, hogy az EU ne támogasson anyagilag megfogant emberi életek, embriók elpusztításával járó kísérleteket.

Több, mint egymillió európai állampolgár fejezte ki eddig egyetértését ezzel a gondolattal.
Magyarország a nemzeti minimum több, mint háromszorosát gyűjtötte össze, így az Egy Közülünk messze a legsikeresebb Európai Polgári Kezdeményezés lett hazánkban az eddig indított kezdeményezések közül.

Az aláírásgyűjtés október végéig nyitva áll minden uniós szavazópolgár előtt, minden magyar ember részese lehet ennek a közös európai sikernek!
Az aláírás lehetőségeiről a www.egykozulunk.hu oldal ad tájékoztatást.

A kezdeményezésről bővebben itt olvashattok.