Próbálj meg lazítani! – tippek édesanyáknak

Nem kell törvényszerűen fáradtnak, nyúzottnak és ingerültnek lenned pusztán azért, mert otthon vagy a gyerekekkel. Tippjeinkkel könnyedén fel tudsz töltődni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
akcióterv
2015. március 15. Csontos Dóra

Nem kell törvényszerűen fáradtnak, nyúzottnak és ingerültnek lenned pusztán azért, mert otthon vagy a gyerekekkel. Tippjeinkkel könnyedén fel tudsz töltődni.


Ne maradj egyedül!

Keresd a kisgyerekes anyukák társaságát! Ha megosztod a problémáidat másokkal, sokkal kisebbnek tűnnek. Lelki támogatást és praktikus segítséget is kaphatsz a többiektől. Nemcsak a játszótéren ismerkedhetsz, a gyakorlat már régen megcáfolta, hogy nem alakulhat ki mély barátság az internetes ismeretségekből.

Mozdulj ki!

Nem könnyű egy kis tipegővel nekivágni a világnak. Azonban a monotonitás legjobb ellenszere, ha babakocsis kirándulásokat tesztek. A napi séta a levegőn erősíti az immunrendszert, a lelki egészség szempontjából pedig nélkülözhetetlenek a kinti programok. Célpont lehet a szomszéd kerület játszótere, egy távolabbi barátnő meglátogatása, vagy akár egy belvárosi kávéház is, a lényeg a változatosság.

Vond be a házimunkába!

Téveszme, hogy a gyerekekkel a nap huszonnégy órájában játszani kell. A főzés az egyik legizgalmasabb közös elfoglaltság lehet, hiszen tésztát gyúrni, lisztet kanalazni, mandulaforgácsot szórni már az egészen kicsik is tudnak. A kertészkedést, a lakás díszítését, de még a porszívózást is élménnyé lehet tenni néhány játékos ötlet segítségével.

Vonj be másokat!

Kiviheti a gyerekeket a játszótérre a szomszéd anyuka, amíg te bevásárolsz. Mesélhet és fürdethet esténként apa, mialatt megmosod a hajad. Alvásidőben sétálhat a babakocsival a nagypapa, amíg elintézel néhány fontos telefont. Sok kicsi segítséggel nagy dolgokra leszel képes.