Rossz példát mutathatnak az anyák!

A fizikailag inaktív anyák rossz példával elöl járva megakadályozhatják, hogy a gyermekük eleget mozogjon - derül ki egy friss kutatásból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. április 16. bencze.aron

A fizikailag inaktív anyák rossz példával elöl járva megakadályozhatják, hogy a gyermekük eleget mozogjon – derül ki egy friss kutatásból.


A szakértők, akik megfigyelték az anyák és a négyéves gyermekeik aktivitási szintjét, közvetlen összefüggést találtak a kettő között. “Minél mozgékonyabb volt az anya, annál mozgékonyabb volt a gyerek is” – mondta a kutatást vezető Kathryn Hesketh, a University College London munkatársa.

“Az anya minden közepes vagy erős intenzitású mozgással töltött perce 10 százalékkal növelte az ugyanolyan intenzitású mozgás esélyét a csemeténél. Amennyiben az anya egy óránál kevesebbet ült naponta, utódja 10 perccel kevesebbet ücsörgött” – tette hozzá a kutató. A vizsgálathoz 554 anyát vettek górcső alá, akik dolgoztak és a gyermekük óvodába járt. Az anyákat és a gyerekeket egyaránt aktivitás- és pulzusmérővel szerelték föl, amely egy héten keresztül mérte az aktivitásukat.