Rossz szülői szokások, melyekkel ártasz

A szülő az első számú példakép, a fő minta a gyermekek számára, így ha azt szeretnénk, hogy a gyerekeink minél boldogabban és kiegyensúlyozottabban nőjenek fel, elsősorban a saját viselkedésünkön és szokásainkon kell változtatni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2018. október 03. Babaszoba

Sokszor anélkül csúsznak ki a szánkon a negatív megjegyzések, hogy észrevennénk: éppen milyen a hajunk vagy mekkora a fenekünk. Nincs azonban szükség arra, hogy a gyermekünk azt tanulja meg, hogy a tükörben csak a hibákra kell figyelni! A saját magunkkal szembeni túlzott kritikusság alacsony önértékelést, önbizalomhiányt és a külsőségekkel való túlzott foglalkozást tanítja a gyerekeknek!

Ne egyél bánatodban!

Sürgősen szokj le arról, hogy az étellel vigasztalod magad! Az édesség nem segít megszabdulni a feszültségektől, a sütemény nem csökkenti a stresszt és a csalódottságot. Cserébe ezzel azt az üzenetet közvetíted a gyermeked felé, hogy az étel az egyetlen olyan dolog, amelytől egy kis boldogságot és nyugalmat remélhet. Próbálj meg inkább más stresszkezelési technikákat elsajátítani, például menjetek együtt sétálni, beszélgessetek vagy meditáljatok!

Tedd le a telefont!

Könnyű állandóan piszkálni a gyerekeket, hogy túl sokat nyomkodják az okostelefont vagy a tabletet! Csak nem annyira hiteles, ha mindezt úgy tesszük, hogy nekünk, felnőtteknek is folyton ott van a kezünkben! Legyenek jól meghatározott szabályok, de ezeket a család minden tagja tartsa be! Ne nyomkodjuk a telefont például az ebédlőasztalnál, vagy akkor, ha kirándulunk.
A cikk folytatásához kattints.