Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Serkenti az agyat és enyhíti a menstruációs görcsöket – A banán pozitív egészségügyi hatásai

Serkenti az agyat és enyhíti a menstruációs görcsöket – A banán pozitív egészségügyi hatásai

Sokan szeretjük a banánt, ezért is jó tudni, mennyi jótékony hatása van. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, miben rejlik ennek a gyümölcsnek az ereje.

Írta: Csontos Dóra,

 

Sokan szeretjük a banánt, ezért is jó tudni, mennyi jótékony hatása van. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, miben rejlik ennek a gyümölcsnek az ereje.


Energiát ad

A banán szénhidráttal látja el az izmok glikogén raktárait, emellett glükózt és fruktózt is tartalmaz, így az a legjobb, ha edzés előtt fogyasztjuk.

Biztosítja az egészséges bélműködést

Magas rosttartalma miatt megszünteti a hasfájást, és segít visszaállítani, valamint fenntartani a normál bélműködést.

Boldoggá tesz

A banán felszabadítja a triptofán nevű aminosavaz, ami hozzájárul a mentális egészség, a pozitív kedélyállapot és a jó kognitív funkciók fenntartásához. A triptofán egyébként szerotoninná alakul az agyban, amit örömhormonként is ismerünk.

Kiváló vasforrás

Gazdag vasban, így segít csökkenteni a vérszegénység esélyét; a magas vastartalmú élelmiszerek ugyanis segítenek stimulálni a hemoglobin mennyiségét a vérben.

Serkenti az agyat

A káliumtartalmú gyümölcsök megkönnyítik a tanulást, és szerencsére a banánban bőven van ebből a hasznos ásványi anyagból. Diákok megfigyelték, hogy jobban működik az agyuk, és jobban teljesítenek a vizsgákon, ha reggelire vagy ebéd mellé banánt esznek.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Nézze meg, milyen egy autistáknak tervezett tökéletes környezet

Nagy kihívások elé állították a DaSilva Architects csapatát, mikor felkérték őket a New York-i Center of Autism and the Developing...

Close