Szívszorító videó: Ilyen az élet velem, egy Down-szindrómás gyerekkel

A legtöbb édesanya rettegve várja az orvosától, hogy kimondja végre a "varázsszót": az önök babája egészséges. Nagyon sokan félnek attól, hogy a születendő babájuk Down-szindrómával születik majd, és emiatt állandóan nehézségekbe ütközik majd a jövőjében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Down Alapítvány
2015. november 18. Csontos Dóra

A legtöbb édesanya rettegve várja az orvosától, hogy kimondja végre a “varázsszót”: az önök babája egészséges. Nagyon sokan félnek attól, hogy a születendő babájuk Down-szindrómával születik majd, és emiatt állandóan nehézségekbe ütközik majd a jövőjében.


Azonban felesleges félni, mert ezek a gyerekek ugyanolyan teljes életet tudnak élni majd, mint ép társaik. Hogy az aggódó anyukákat megnyugtassák, tizenöt nagyon édes Down-szindrómás gyerek vall arról a videóban milyen is velük az élet.

„Kedves leendő édesanya, ne félj! A gyermeked egy csomó mindenre képesre lesz. Át tud majd ölelni, odaszalad hozzád, megtanul beszélni, és el fogja mondani neked, mennyire szeret. Jár majd iskolába, ahogy mindenki. Megtanul írni, úgyhogy képes lesz írni neked, ha távol lesz tőled – mert bizony utazni is tud majd. Segít majd apának megjavítani a biciklit, és dolgozni fog, ha felnő. Pénzt keres, és a fizetéséből meghív majd vacsorázni, vagy bérel egy lakást, ahol önálló életet élhet. Néha nehéz lesz. Nagyon nehéz. Csaknem lehetetlen. Ahogy minden más anyának is az. Kedves leendő anyuka, a te gyereked is lehet boldog, hiszen mi is azok vagyunk. És te is az leszel!”

(via)