Találkozó és fotópályázat baba-mama/papa kluboknak

Idén április 16-án találkozóra várják az ország baba-mama/papa klubjait. A közösségek megoszthatják tapasztalataikat, tanulhatnak egymástól és egy fotópályázatra beküldött képpel értékes ajándékokat nyerhetnek. Az előadók között lesz Kádár Annamária, mesepszichológus, de ott lesz a Ringató megálmodója és számos anyuka is, akik gyermek mellől kezdtek új vállalkozásba. Titeket is vár a találkozó, ha van klubotok azért, ha még nincs, hát azért menjetek el!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. március 29. Aipmilo

Amióta otthon vagy a babáddal hány program jött veled szembe, ahová titeket vártak? Ami nektek szólt? Talán korábban nem is gondoltad volna, hogy egy még intézménybe nem járó babával ennyi mindent lehet csinálni. Ringató foglalkozás, tornázás, úszás, fejlesztő program, jóga, hordozós tánc, … és akkor még nem volt szó a teljesen mezei baba-mama klubokról.


Vajon melyiket érezted olyan vonzónak, hogy el is menjél, akár rendszeresen eljárjatok. Mi az, ami neked elég csábító volt ahhoz, hogy a napirendbe beépítsd, hogy esőben is rávedd magad az öltöztetésre, hogy akkor is útnak indulj, ha az éjszaka éppen nagy hadakozás volt a fogacskákkal?

Április 16-án a Magyarság Házába várják az ország Baba-mama/papa klubjait, és azokat, akik ilyen klubokat működtetnek vagy szerveznének. A találkozón lehetőség van a szakmai fejlődésre, az ismerkedésre, a feltöltődésre. Itt friss tippekket, szervezési segítséget is kaphatnak a klubok. A kisgyerekeket jól felkészült játszószoba várja, szoptatási, etetési, pelenkázási lehetőséggel. Minden érdeklődőt szeretettel látnak.

Pár éve igen sok kisgyermekes közösségbe volt lehetőségünk ellátogatni. Egyházi csoportok, ahol egy-egy anyuka magára vállalta a szervezést és a rendszeres találkozások témájának is a vitelét. Civil közösségek, ahol pár szülő összefogott és közösségi teret, helyet hozott létre, hogy összejöhessenek. Művelődési házak, könyvtárak, ahol napközben azok felé nyitnak, akik ilyenkor érnek rá, és kisgyermekeseket várják programokkal. Védőnők, akik a személyes találkozások mellett időt és energiát nem kímélve közösséget szerveznek az anyukákból, hogy tapasztalataikból adhassanak, hogy összehozzák a hasonló élethelyzetben lévő szülőket.

A közösség ereje fantasztikus, megláthatjuk, hogy nem csak számunkra nehéz kérdés, hogy mikor mit ehet a pici, hogy nem csak nálunk gond, az, hogy a fáradtan hazaérkező apukát megfelelően fogadjuk, hogy legyen kedve, ereje a családdal is lenni. Segítséget kaphatunk konkrét helyzetekben, vagy kinőtt ruhák, másnak más nem használatos légzésfigyelő, babakocsi, kismotor cseréjében.

Ami igazán megkapó, az, amikor egy-egy ilyen csapat magán túllátva kifelé is tekint, és összehoznak először csak egy közös kirándulást, ahová végre az apukák is el tudnak jönni, aztán más családokat is meghívnak a játszóházba, később pedig egy karácsonyi szeretetakciót is megszerveznek rászorulóknak.

Sok ma már a virtuális közösség is, de szerencsére ezek is időről időre valóságossá is válnak és személyes kapcsolódást is biztosítanak, lehetőset az anonimitásból való kilépésre és a fizikai jelenlétre is egymás életében.

Egész biztosan állíthatjuk, hogy a baba-mama/papa klubok a kisgyermekes családok számára hatalmas segítséget jelentenek. Tudást, közösséget, biztonságot nyújtanak. Akinek megadatik egy ilyen közösség, becsülje meg, akinek még nem, szervezze meg.

2016 április 16-án a baba-mama/papa klubok találkozójára várja a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom az ország kisgyerekes közösségeit, baba-mama/papa klubjait. A program ingyenes és az érkezők számára hasznos szakmai anyagokkal is készülnek a rendezők.

A program ingyenes, online jelentkezni itt lehet.

Előadók között lesz Kádár Annamária, mesepszichológus és Léder András, az Apafüzetek egyik szerzője. Délután során beszélgetések lesznek környezettudatos családról, zenei nevelésről és más témákról.

A teljes program a második oldalon, vagy itt nézhető meg.

Fotópályázatot is hirdetnek baba-mama/papa kluboknak, ahol értékes nyeremények várnak a beküldőkre. Kiírás a harmadik oldalon.

 Program

2016. április 16.

Magyarság Háza

9.30 Érkezés, regisztráció

10.00 Köszöntő ODOR ANDREA – országos vezető védőnő ÁNTSz OTH

10.20 Mesehősök útja a közösségben KÁDÁR ANNAMÁRIA – pszichológus, egyetemi adjunktus

10.50 Hogyan legyen egy apa igazi hős? Az apák szerepe a gyermeknevelésben és a családi munkamegosztásban LÉDER LÁSZLÓ – pszichológus, Apa füzet egyik szerzője

11.20 kérdések

11.30 Babaklubunk fénypontja fénykép pályázat eredményhirdetés, babaklubok bemutatkozása – moderátor: SZENDREI EDIT – Vendég a háznál szerkesztő

12.00 Szendvics ebéd, Eisberg saláta

12.45 Beszélgetések

– Gyermeknevelés – PÖLÖSKEI JUDIT (védőnő), REGŐS JUDIT (Szülők háza)
– Zenei és mozgásfejlesztés – GÁLLNÉ GRÓH ILONA (Ringató)
– Család és munka összehangolása –ÚJVÁRI ENIKŐ (Balansz.hu), HALÁSZ KINGA, ANTAL –FERENCZ ILDIKÓ (imami)
– Párkapcsolat – GURMAI BEÁTA (borkavilaga), SZENDRŐ SZUPI JÓZSEF (artima)
– Környezettudatosság gyerekkel – TETT Jövőnkért Egyesület, Fittbaba, Deja-Vu világ

14.50 Zárszó

Közben:
– gyermekfelügyelet, szoptató sarok (SZÉNA Egyesület – Székesfehérvár)
– kiállítás – Babaklubunk fénypontja (fotó pályázat)
– szervezetek, vállalkozások standjai

Minden résztvevő megkapja:
• Apa füzet I. és II. (Három Királyfi Három Királylány Mozgalom kiadványa)
• Borka Füzet (módszertani segédanyag, tájékoztató, játékos tartalmak)

A program ingyenes, de jelentkezéshez kötött! A jelentkezési lap: http://tinyurl.com/hrrdup2

Babaklubunk fénypontja
Fotópályázatot hirdet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

Küldjétek el klubotokon készült legjobb fotót: „Babaklubunk fénypontja” címmel.

A pályázat részletei:

– Baba-mama/papa klubok pályázhatnak.
– A képeket digitális formában kérjük elküldeni. 
– Egy klub legföljebb 3 fényképpel pályázhat.

A beküldött képek közül a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom három győztest választ, akik 
– 10 000 Ft értékű nyereményt vehetnek át a helyszínen (Többek között ABN Design Antoni felajánlásából)

A beküldött fényképek közül, a személyesen magukat képviseltető klubok között, az április 16-i rendezvényen, további ajándékokat sorsolunk ki:
– 5 db fél éves Képmás családmagazin előfizetés
– 5 db 3 literes 100%-os rostos almalé az Almatár
– 3 kg mosószóda a Fittbabától
– disz dobozos szappan a Deja-Vu világtól

A képek beküldésének módja:
A fényképet kérjük jpg kiterjesztésben, min. 5 megapixel felbontásban elküldeni.

A képet a gesztes [dot] olympia [at] haromkiralyfi [dot] hu címre várjuk, a levél tárgya FOTÓPÁLYÁZAT legyen. A levélben kérjük, írják meg a következőket:
– a fotó címe 
– a fotó készítőjének a neve (ha szeretnék, hogy ez megjelenjen)
– a Baba-Mama/Papa klub neve, címe (legalább a város)
– Rövid leírás a klubról (mióta működik, ki vezeti, hányan vannak, milyen gyakran találkoznak, mit szoktak csinálni, van-e valami jellegzetessége, egyéb, amit fontosnak tartanak)

Beküldési határidő: 
2016. április 10.