Tavaszi csodafegyver: a legfinomabb medvehagymás receptek
Tavasszal előszeretettel csempésszük a medvehagymát mindenféle ételbe, legyen az leves, főfogás vagy nasi. Elhoztuk a legfinomabb recepteket.
1. Előétel: medvehagyma krémleves
Hozzávalók (4 személyre)
- 2 csokor medvehagyma
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 l alaplé
- 250 ml habtejszín
- 1 ek vaj
Elkészítés
A vajat elkezdjük megolvasztani, közben a medve- és vöröshagymát felaprítjuk és a vajhoz adjuk, a krumplit megpucoljuk és felvágjuk. Két perc keverés után a burgonya is mehet a vajas-hagymás keverékhez. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és lefedve 20 percig főzzük. Pürésítjük botmixerrel, hozzáadjuk a habtejszínt és összedolgozzuk. Kész is, tálalhatjuk.
A menü további részleteiért ide kattints!