Terhességi teszt fogkrémmel?

Az ember azt gondolná, hogy amikor minden gyógyszertárban lehet terhességi tesztet kapni, senki nem próbálkozik alternatív módszerekkel, de aki ezt gondolja, az nagyot téved. A Család.hu írása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
terhességi teszt
2017. augusztus 07. Család.hu

Kényelem, félénkség és még sok más oka lehet annak, ha valaki nem vesz hivatalos terhességi tesztet. Nagy-Britanniában viszonylag népszerű egy alternatív módszer, ami a fogkrémet használja annak megállapítására, hogy várandós-e valaki. A dolog első (második, és sokadik…) hallásra meglehetősen bizarrnak hangzik, és voltaképpen az is. A felettébb olcsó teszt úgy történik, hogy a nő összekeveri a vizeletét némi fogkrémmel egy kis edénykében. A teszt támogatói szerint ha gyermeket vár, a fogkrém színt vált és esetenként felhabosodik. Ha nem várandós, a fogpaszta változatlan marad.

A jelenség csak addig vicces, amíg el nem áruljuk, hogy egyre többen keresnek rá a Google-ön, mi több, a YouTube-on is számtalan oktatóvideó található. Ugyanakkor a brit Oxford internetes gyógyszertár tulajdonosa a Huffington Postnak azt mondta, a tesztet nem szabad senkinek komolyan venni, hiszen egyáltalán nem alkalmas a terhesség megállapítására. 

„A fogkrém felpezsgését a vizeletben lévő sav és a fogkrémben lévő kalcium kölcsönhatása okozza, ami szén-dioxidot hoz létre. Minél savasabb a vizelet, annál erőteljesebb a pezsgés, tehát teljesen mindegy, hogy terhes-e a hölgy vagy sem” – magyarázta Stuart Gale. A gyógyszerész felhívta a figyelmet arra, hogy a semmire sem való fogkrém-vizelet kombóval szemben a hivatalos terhességi tesztekkel valóban 99 százalékos biztonsággal meg lehet állapítani a várandóságot.

A cikk ITT folytatódik.