A testmozgás hatékonyabbá teheti a tanulást

Egy gyermek koncentrációja és emlékezőkészsége is javul a testgyakorlás után, ha a saját ütemében végzi azt - állítja egy friss felmérés, melyben általános iskolásokat vizsgáltak - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2018. február 05. csalad.hu

A Physiological Society, az Edinburgh Egyetem és a Stirling Egyetem együttműködésében végzett kutatás a BBC Learning’s Terrific Scientific kampányának égisze alatt zajlott, melynek célja a gyermekek tudományos karrier iránti érdeklődésének bátorítása.

A sorozatban összesen 6 kutatást végeztek, ezek során több mint 11 ezer gyermeket kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, azt vizsgálva, hogy milyen hatása van a szabad testmozgásnak a hangulatukra és a kognitív képességeikre a tanteremtől távol, az órákat rövid szünetekkel megszakítva.

„Anekdotikus bizonyítékok sugallják, hogy a fizikai aktivitással járó rövid szünetek fokozhatják a gyermekek koncentrációját és boldogságérzetét. Bár ez teljesen pozitív, a bizonyítékok nem voltak meggyőzőek, ezért kértük meg a gyermekeket, hogy segítsenek megvizsgálni a kérdést” – mondta a kutatás egyik vezetője, Dr. Naomi Brooks.

„Végső soron azt az eredményt kaptuk, hogy egy 15 perces szabad testmozgás jelentősen javíthat a gyermekek hangulatán, a figyelem koncentrációján és az emlékezőkészségén is. Ezen keresztül növeli a tanulási képességüket is” – tette hozzá a tudós.

A bejegyzés itt folytatódik.