Tojássárgával a vetélés ellen

A 23 éves liverpooli Lorraine Donakey már hat vetélésen volt túl, és kezdett beletörődni, hogy sosem lesz gyermeke, egy úttörő eljárásnak köszönhetően azonban ma már büszke anyukája egy gyönyörű kislánynak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. április 05. szabo.daniel

A 23 éves liverpooli Lorraine Donakey már hat vetélésen volt túl, és kezdett beletörődni, hogy sosem lesz gyermeke, egy úttörő eljárásnak köszönhetően azonban ma már büszke anyukája egy gyönyörű kislánynak.


A nő még 17 évesen veszítette el első babáját, amikor épp az érettségijére készült, és bár azt a gyermeket még nem tervezte, később már minden vágya az volt, hogy édesanya legyen, és valahányszor teherbe esett, rengeteg pénzt költött babaruhákra és felszerelésekre. Minden egyes vetélés újabb csalódást okozott a számára, és egy idő után már az ismeretségi körében senki sem merte elmondani neki, ha terhes volt, nehogy megbántsák őt vele.

Az interneten keresgélve azután Lorraine rábukkant egy meddőségi szakemberre, Rafet Gazvanira, aki egy egészen új módszert kínált fel számára. Miután a nő méhén biopsziát végeztek el, megállapították, hogy azért vetél el folyton, mert olyan “gyilkos” sejtek találhatóak a méhében, melyek nem engedik a magzatot fejlődni. Az orvosok ezután egy tojássárgájából és sóoldatból álló keverékkel kezelték őt, amely pont ezeket az ártó sejteket támadta meg.

A kismama ez alkalommal nem mert semmit előre vásárolni, ám naponta szedte a vitaminokat és igyekezett nem sokat mozogni. A kezelésnek hála végül Lulu-Rose teljesen egészségesen megszületett, így Lorraine tervei között már egy kistestvér is szerepel. Az úgynevezett Intralipid infúzió, amellyel a liverpooli nőt is kezelték – szójaolajat, tojássárgáját, glicerint és rengeteg vizet tartalmaz. Ebből a sűrű, tápláló folyadékból mindössze egy deciliter 200 kalóriát tartalmaz, emiatt főleg olyan betegeknek adják, akik valamilyen okból képtelenek szájon át táplálkozni és csövön át kell hozzájutniuk a napi kalóriamennyiséghez.