Túl korán leszoknak a gyerekek a mozgásról

Megdöbbentő mértékben csökken a gyerekek mozgással töltött ideje az iskolába kerülés után, így mindenképpen korai beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy a sport felnőttként is jelen legyen az életükben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2019. február 27. Dívány

Az iskolába lépéssel a gyerekek számára csökken a szabad játékkal eltöltött idő, helyette bekényszerülnek a padba. Nagyon sok olyan gyerek van, aki a kötelező testnevelésórákon kívül semennyit vagy minimálisat sportol, ellenben annál többet tölt el otthon valamilyen okoskészülék vagy konzol előtt.

Német kutatók egy hosszú távú vizsgálattal próbálták számszerűsíteni, hogyan változnak a gyerekek sportolási szokásai 6 éves koruktól 11 éves korukra. A szakemberek 600 gyerektől gyűjtöttek adatot 6, 8 és 11 éves korukban, mégpedig egy speciális gyorsulásmérő karpánt segítségével.

Az eredmények egészen megdöbbentőek, ugyanis 5 év alatt a gyerekek fizikai aktivitással eltöltött ideje több mint egy órát, egész pontosan 75 percet csökkent naponta, miközben az ülő tevékenységgel eltöltött idő 107 percet nőtt.

A cikk itt folytatódik.