Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Túl sokat alszik a kisbabám?

Túl sokat alszik a kisbabám?

Azt mindenki tudja, hogy az újszülöttek sokat alszanak: többet, mint amennyit ébren vannak. De mikor kezdjünk aggódni amiatt, hogy mennyit alszik a kicsi?

Babaszoba,
Az újdonsült szülők számára az egyik legnagyobb nehézség a kisbaba altatása: nemcsak elaltatni komoly munka, de az újszülött nem követi a szokásos ritmust sem, összekeverheti a nappalt és az éjszakát, és ritkán alszik egyben néhány óránál többet. Ez a felnőttek számára igencsak furcsa (meg persze kifejezetten kimerítő) lehet, nem csoda, ha sokan aggódnak amiatt, hogy a baba túl sokat vagy éppen túl keveset alszik.
A szakemberek szerint az újszülöttek 14-17 órát is alszanak naponta, de ez egyénenként természetesen nagyon eltérő lehet, és az is elfordulhat, hogy egy kisebb betegség, fizikai kényelmetlenség vagy éppen a megszokott rutin változása miatt többet vagy kevesebbet kezdenek aludni. Azt is fontos tudni, hogy az újszülöttek ritkán alszanak 3-4 óránál többet egyszerre, és könnyen előfordulhat az is, hogy 30-40 percenként felébrednek. Ugyanakkor három óránál többet nincs ébren egy-egy alkalommal egy ilyen pici baba. Csak nagyjából 6 hónapos korra alakul ki egy viszonylag kiszámítható alvási rutin – ez persze nem jelenti azt, hogy a kicsi azonnal át is fogja aludni az éjszakát!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Fiatalon is lehetek mellrákos?

Emlődaganat gyanújakor, akár otthon kitapintva, akár szűrésen való észlelést követően, mindenképp tanácsos további vizsgálatok elvégzése, amelyet nőgyógyász szakorvos végez el....

Close