Újbudai EgészségPART – Vidám, családi nap a Feneketlen-tó partján!

A Feneketlen-tó partján idén ősszel is az egészségé a főszerep. Újbuda szervezésében és a FICSAK támogatásával megrendezésre kerülő IV. Újbudai EgészségPART rendezvényen, szeptember 16-án számos program várja a családokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi program
2018. szeptember 02. Közlemény

Újbuda és a FICSAK is rendkívül fontosnak tartja a tudatos életmód iránti elkötelezett tevékenységet. Az elmúlt évek során több ezer látogató jött el, hogy egy napot az egészséges életmód jegyében töltsön el. Idén is sor kerül arra, hogy a család apraja-nagyja együtt sportolhasson, meghallgasson számos előadást, melyek a betegségmegelőzés különböző formáit tárgyalják, vagy kikapcsolódjon a koncerteken, játsszon a kézműves foglalkozások egyikén.

A prevencióra is nagy hangsúlyt fektető eseményen számos egészségügyi szűrésen vehetnek részt az érdeklődők a Szent Kristóf Szakrendelő közreműködésével.

A színes program részeként edzést tart Katus Attila, sportbemutatókat tekinthetnek meg a látogatók, gyermekjógán vehetnek részt a kicsik és nagyok, valamint sportos vetélkedők várják a látogatókat egész nap. Az Egészség-ligetben pedig játékos formában ismerheti meg mindenki az egészséges életmód alapjait.

A színpadi eseményekkel a szervezők az egész család számára minőségi szórakozást, közös élményt szeretnének nyújtani, melyre majd kicsik és nagyok örömmel emlékeznek vissza. Programjaikban mesejáték, Masni és Pocó gyermekkoncert, táncelőadás és Szandi koncertje is helyet kapott, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót!

Fontos, hogy rendszeresen legyenek az egészségmegőrzéshez kapcsolódó rendezvények, találkozások a családokkal, hisz a felmérések és kutatások is azt bizonyítják, sokat kell még fejlődnünk itthon, ezen a téren.

Minden második magyar nem ért a saját egészségéhez

Az AIPM egyik reprezentatív kutatásából kiderült, hogy hazánkban minden második embernek problémát okoz az egészségével kapcsolatos információk megértése. Egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat és kevesebb krónikus betegségben szenved. Az olyan rendezvényekkel, mint az EgészségPART közelebb kerül a lakossághoz az egészség témája, hiszen szakemberekkel lehet beszélgetni és ezáltal könnyebben eligazodni az egészségügyi kérdésekben.

“ Újbuda alpolgármestereként évek óta kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy hangsúlyozzuk a prevenció fontosságát, igyekszem sokat tenni azért, hogy felhívjam a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Az EgészségPART-on idén is minden jelen lesz, ami számomra fontos: a sport, az egészséges táplálkozás és életmód alapjai, családi programok és az egészségügyi szűrések is. Nagy örömmel várom, hogy ismét találkozhassak a családokkal Újbudán és egy izgalmas napot tölthessünk el az egészség jegyében!”- fogalmazott a programmalk kapcsolatban Király Nóra, Újbuda alpolgármestere a FICSAK alapítója.

EgészségPART – egészséggel és vidámsággal töltve szeptember 16-án 10-17 között!

További információ az esemény Facebook-oldalán található.