Utálatos szülői mondatok

Én aztán nem fogom a kislányom rózsaszínbe öltöztetni! Cukor, csoki, chips kizárva! Ilyeneket nálunk nem fog enni a gyerek. Cumi? Na, azt pláne nem! Nem is veszek, mert az én fiam biztos, hogy nem kap cumit. Én nem fogok kiabálni a gyerekkel! De ha mégis, olyat biztos nem mondogatok neki, hogy "azért, mert én azt mondtam!". Mindig utáltam, mikor nekem ezt mondták a szüleim. Ez nem egy érv!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. július 19. Csontos Dóra

Én aztán nem fogom a kislányom rózsaszínbe öltöztetni! Cukor, csoki, chips kizárva! Ilyeneket nálunk nem fog enni a gyerek. Cumi? Na, azt pláne nem! Nem is veszek, mert az én fiam biztos, hogy nem kap cumit. Én nem fogok kiabálni a gyerekkel! De ha mégis, olyat biztos nem mondogatok neki, hogy “azért, mert én azt mondtam!”. Mindig utáltam, mikor nekem ezt mondták a szüleim. Ez nem egy érv!


Ismerős fogadalmak? A gyerek megszületése előtt még vannak kőbevésett nevelési elveink, amik aztán – valljuk be őszintén – idővel részben-egészben megkopnak, vagy átíródnak. Egy ponton túl annyira eszköztelenné tudunk válni a gyereknevelésben, hogy csak előjönnek azok a bizonyos utálatos szülői mondatok. Íme a mi top 20-as listánk.

Te mennyit használsz belőlük?

  1. Háromig számolok, 1…!
  2. Az ágy alvásra való és nem ugrálásra!
  3. Nem érdekel ki kezdte!
  4. Ha mégegyszer rád kell szólnom…!
  5. Azért mert azt mondtam!
  6. A nem tudom, az nem válasz!
  7. Senki se mondta, hogy az élet igazságos!
  8. Majd megtudod, ha gyerked lesz!
  9. Elhiheted, hogy mi csak jót akarunk neked!
  10. A mondat melyik részét nem érted?

A cikk még nem ért véget. Folytatás az Imami oldalán.