WHO: új irányelvek a cukorfogyasztásról
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet a cukorfogyasztást illetően.

Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet a cukorfogyasztást illetően.
A leginkább a hozzáadott cukrokkal kell vigyázni, amelyeket nem is sorolunk az édességek körébe, ilyen például a ketchup.
Az egészséges életmód számára további előnyökkel járna további csökkentés, 5 százalék alá, ami körülbelül 25 gramm (6 teáskanál) cukor fogyasztásával egyenlő – olvasható a WHO szerdán kiadott közleményében.
Az új irányelvek az élelmiszerekhez, italokhoz, az ipari feldolgozás, a főzés során és a fogyasztó által hozzáadott cukor – a monoszaharidok (mint a glükóz, a fruktóz,) és a diszaharidok (mint a nád-, a maláta- és a répacukor), valamint a mézben, a szirupokban és a gyümölcslevekben, gyümölcslé koncentrátumokban lévő cukrok fogyasztására vonatkozik.