Zombi lett a fiamból! – Az online játékfüggőség halálhoz is vezethet!

Döbbenetes videó járta be az internetet a közelmúltban: egy filippínó édesanya kézzel eteti 13 éves fiát, aki nem hajlandó egy percre sem abbahagyni a számítógépes játékot. Már iskolába sem jár, csak a gép előtt ül. Ugyanis játékfüggő lett - és ezzel a problémájával nincs egyedül - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
internetfüggőség
2019. március 07. csalad.hu

Háromperces videó sokkolja az aggódó szülőket. Pedig első pillantásra semmilyen drámai nincs a képsorokon. Ráadásul a videó készítője kifejezetten mókásnak találja a helyzetet, bár minden bizonnyal nem elsősorban örömében nevet a dolgon.

A Fülöp-szigeteken készült felvételen Lilybeth Marvel édesanya egy tál étellel sétál az utcán. A közeli internetes kávézóba tart, ahol kisvártatva meg is találja fiát, aki egy műanyag széken guggol, és veszettül figyeli a monitort. A 13 éves fiatal láthatóan fázik, ezért a pulcsijába húzta a lábát, de mást nem tesz a hűvös ellen. Úgyis csak a keze mozog az egérrel, mert egy stratégiai játékkal foglalatoskodik éppen. Mint általában ideje legnagyobb részében. A beszámolók szerint Carlito – így hívják a srácot – a felvétel készítésekor éppen egy 48 órás játékmaratonon vett részt a Rules of Survival programmal.

Egy pillanatra sem akarta otthagyni a gépet, ezért nem is evett, és vélhetően a mosdóba is csak akkor ment el, amikor már végképp nem bírta kontroll alatt tartani a szervezetét. Az édesanya tagalog nyelven próbálja felvenni a kapcsolatot a fiával, akit ez hidegen hagy, csak arra reagál nagy nehezen, amikor azt mondja neki az anyja, hogy nyissa ki a száját. Így töm a kamaszba némi rizst. Már amikor a fiú kelletlenül nem löki arrébb a kezét. “Nagyon aggódunk érted, egyél még!” – hangzik el párszor. “Szegény fiacskám. Pisilned nem kell? Mikor voltál utoljára vécén?” – sopánkodik az édesanya, aki egy kanál folyékony multivitamin készítményt is a fiába tölt. A nagymama küldte, mert tudják, hogy rettenetesen rosszul táplált az ifjú.

Lilybeth elmondása szerint fia súlyos játékfüggő. A szenvedélye annyira elhatalmasodott rajta, hogy az iskolát is abbahagyta, folyamatosan a gép előtt ül. Eleinte próbálta szép szóval, majd fenyegetéssel útját állni ennek a problémának, de nem ment. Azt mondja, stratégiát váltott. Nagyon fontos neki Carlito, nem tud mást tenni, csak igyekszik mindig a szerető édesanyja maradni, aki minden körülmények között segít neki. Ezért eteti. Mást – úgy érzi – nem tehet. Így legalább életben tudja tartani a fiút. Kelet-Ázsiában ugyanis rendszeresen jelennek meg hírek arról, hogy a játékfüggés halálhoz vezetett.

A cikk itt folytatódik.