10 tipp, hogy hamarabb összejöjjön a baba

A teherbeesés nem mindenkinél megy úgy. mint a karikacsapás, habár vannak bizonyos dolgok, amiket megtehetünk az esélyek növeléséért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
babavárás
2015. március 23. Gyarmati Orsolya

A teherbeesés nem mindenkinél megy úgy. mint a karikacsapás, habár vannak bizonyos dolgok, amiket megtehetünk az esélyek növeléséért.


1. Az első és legfontosabb: Éljünk rendszeres nemi életet

Kutatások kimutatták, hogy azoknak a nőknek, akik rendszeres szexuális életet élnek, egy éven belül a 84%-a teherbe esik. Szakértők szerint a legideálisabb, ha heti három alkalommal összebújunk a kedvesünkkel, arra azonban figyeljünk oda, hogy a szexuális együttlétek a “nagyon akarás” következtében ne alakuljanak át kötelező esti programokká. Szeretkezzünk, amikor kedvünk tartja, a többit pedig bízzuk a természetre!

2. Ismerjük meg a ciklusunkat

A rendszeres szerelmi együttlétek mellett, ha biztosra szeretnénk menni, fontos, hogy ismerjük a saját menstruációs ciklusunkat. A legnagyobb esélyünk a megtermékenyülésre ugyanis az ovuláció napján, illetve előtte egy-két nappal van. Egy átlagos, 28 napos ciklus esetén ez általában a 12-14. napon következik be, de ez korántsem jelenti azt, hogy mindenkinél ugyanígy van. Léteznek bizonyos jelek -mint például a hüvelyváladék mennyiségének és minőségének megváltozása, a testhőmérséklet ingadozása vagy az enyhe alhasi fájdalom -, melyek felhívják a figyelmünket arra, hogy termékeny időszakunkba léptünk, de a patikákban kapható ovulációs tesztek is jó iránytűként szolgálnak.

3. Szedjünk folsavat és vitaminokat

Ha babát tervezünk, már a terhesség előtt 1-3 hónappal érdemes elkezdeni a különböző terhesvitaminok és magzatvédő vitaminok szedését, melyek elsősorban a magasabb folsavtartalomban térnek el a normál vitaminoktól. A folsavra a magzatnak fogantatásától kezdve szüksége van. Elsősorban az idegpálya rendellenességek megelőzésében játszik nagy szerepet, de a vetélés kockázatát is minimálisra csökkenti.