22 trükk és tipp a kényelmes utazáshoz

Az egyik legjobb dolog a világon, ha az ember utazhat. Főleg akkor, ha mindezt úgy teszi, hogy közben spórol, nem idegesíti fel magát azon, hogy nem fér be a bőröndbe, olcsón talál jó szállást és el sem téved az ismeretlen országban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 06. Vajda Boglárka

Az egyik legjobb dolog a világon, ha az ember utazhat. Főleg akkor, ha mindezt úgy teszi, hogy közben spórol, nem idegesíti fel magát azon, hogy nem fér be a bőröndbe, olcsón talál jó szállást és el sem téved az ismeretlen országban.


Íme a trükkök:

– Kedden, szerdán vagy hétvégén foglalja le jegyét, mert állítólag ilyenkor olcsóbb.

– Bevált trükk, ha a böngészőjében törli a “cookie-kat” és az előzményeket, van rá esély, hogy olcsóbban talál járatot – főleg, ha már vagy 1234556321-szer keres rá ugyanarra a gépre.

– Próbálja ki az Airbnb-t, sokat spórolhat rajta, vagy csak nézze meg a hosteleket, sok jobban néz ki, mint gondolná.

– Nézzen körül, ha utasbiztosításról van szó, sok helyen lehet van már ilyen szolgáltatás, és nagy árbeli különbségek vannak.

– Bár Magyarországon elég szűkös ebben a mozgástér, de ha van rá lehetősége, szüneteltesse az előfizetéseit, és kapcsolja ki telefonján a roamingot, persze csak akkor, ha pluszt pénzt számolna fel ezért szolgáltatója.

– Csomagoljon magával elosztót, így mindent egyszerre tud tölteni.

– Legyen önnél tartalék USB-kábel, és ha tudja, töltse az elektromos cuccait a reptéren.

– Ahelyett, hogy összehajtogatva tenné ruháit a bőröndbe, tekerje fel őket. Több lesz így a szabad hely, és nem is gyűrődnek annyira össze.

– Amit csak lehet, gyömöszöljön a cipője belsejébe, ezzel is sok helyet tud spórolni.

– Vigyen magával régi ruhadarabokat, amiket szívesen felajánl rászorulók részére, vagy olyat, amit simán ki is dobna. (Ez nagyon jól hangzik, tényleg, de erre azért kevesen képesek szerintünk.)

– Legyen önnél toll, hogy ki tudja tölteni az érkezési dokumentumokat (ha online nem tudja elintézni).

– Ragasszon matricákat a bőröndjére, hogy könnyedén felismerje, de feltűnő színű szalagot is köthet rá.

– Vigyen magával üres vizes palackot, hogy ne méregdrágán kelljen innivalót vennie a reptéren, hiszen ezt mindig újra tudja tölteni, akárhol is jár. (Azért arra vigyázzon, hogy iható-e a víz, amit beletölt!)