5 film a családról, az összetartozásról és a szeretetről

Sorozatok, filmek tömkelege áraszt el bennünket minden évben. Manapság a legtöbbjükben nem a hagyományos és idilli családmodell mutatkozik meg, hanem rendszerint problémás és kusza hálóval átszőtt történet bontakozik ki. Na, de vannak azért kivételek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
boldogság
2016. április 20. Vajda Boglárka

Sorozatok, filmek tömkelege áraszt el bennünket minden évben. Manapság a legtöbbjükben nem a hagyományos és idilli családmodell mutatkozik meg, hanem rendszerint problémás és kusza hálóval átszőtt történet bontakozik ki. Na, de vannak azért kivételek.


Mi megpróbáltuk a lehetetlent és vegyesen, 5 filmet és sorozatot összegyűjtöttünk, ahol még az értékek, az apa, anya és nagyszülői szerepek, még ha néha nehézségekbe ütközve is, de a helyükön vannak.

1. Hetedik mennyország

A szerkesztőségben az egyik nagy kedvencünk. Alap, néha talán túlzottan is idilli életállapotot mutat be. Egy nagycsalád életét.

A központi karakter a glenoaki egyházmegye tiszteletese, Eric Camden tiszteletes, felesége, Annie, és hét gyermek: Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie, és az ikrek, David és Sam. A sorozat elején a családban öt gyermek van: (Matt, Mary, Lucy, Simon és Ruthie), de a harmadik évad, Annie ikreket szül, Sam és David. Matt megnősül és orvosként praktizál, Mary hozzá megy Carloshoz és stewardessként kezd dolgozni, Simon pedig egyetemre megy, hogy jogot tanuljon. Lucy egy darabig az átalakított garázsban lakik férjével, Kevinnel, aztán vesznek egy saját házat a Camden házhoz közel. Ruthie egy darabig Skóciában élt, de később hazajött. Az ikrek a sorozat alatt nem költöztek el a családi házból.

 

2. Szerelem

Egy megható és az összetartozás érzését és tényét erősítő alkotás. Minden nehézség, betegség ellenére két ember összetartozik.

A Szerelem című francia film egy idős házaspár életét mutatja be, akik több évtized elteltével is kamaszként szeretik egymást. Azonban amikor az asszony két agyvérzés után lebénul és magatehetetlenné válik, a férje úgy dönt, ő maga fogja ápolni az otthonukban.

 

     

3. Szerelmünk lapjai

Lehet, hogy majd bíráltok bennünket a listáért, de akkor sem hagyhattuk ki ezt a gyöngyszemet. A szerelem és szeretet igazi súlyát mutatja be ez a remek film. Kihagyhatatlan!

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

   

4. A farm, ahol élünk

Egy másik mellőzhetetlen kedvenc. A családi élet minden örömét és bántát felölelő alkotás. Szeretettel ajánljuk!

A házaspárnak, Charles és Caroline Ingalls-nek három lánya van, Mary és Laura kisiskolás korúak, Carrie pedig 3-4 év körüli. Walnut grove-i életük fontos részévé válik a farm, a malom, az iskola, a templom, megismerik Nels és Harriet Oleson-t, akik a vegyesboltot vezetik, gyermekeiket, a kiállhatatlan Nellie-t és a nővére irányítása alatt álló Willie-t, Miss Beadle-t, a tanárnőt, Alden tiszteletest, Baker doktort, Mr. Hansont, a városalapítót és másokat. Hamarosan csatlakozik az agglegény Mr. Edwards, aki újdonsült feleségével, Grace Sniderrel és három adoptált gyermekükkel Ingalls-ék jó barátai lesznek, a legidősebb fiú, John pedig kishíján feleségül veszi Mary Ingalls-t.

 

     

5. A semmi közepén

A családi életről, a döntéseink következményeiről és az összetartozásról szóló izgalmas, és sokszor humoros alkotás. Itt az ideje egy esti, közös mozizásnak!

Frankie Heck középkorú, középosztálybeli családanya, aki az Államok közepén él. Ahhoz, hogy a kis családja túlélje a mindennapokat, nagy adag humorra van szüksége, így számunkra is garantált a szórakozás.