6 hónapja fut a hazai katolikus párkereső honlap – mik a tapasztalatok?

Fél év telt el azóta, hogy idén február 14-én, Valentin napon elindult a párKatt.hu online katolikus társkereső honlap. Ez alkalomból íme egy rövid áttekintés eddigi tapasztaltaikból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 06. Paulik András

Fél év telt el azóta, hogy idén február 14-én, Valentin napon elindult a párKatt.hu online katolikus társkereső honlap. Ez alkalomból íme egy rövid áttekintés eddigi tapasztaltaikból. 


Indulásuk óta naponta átlag 20 új tag jelentkezik be a honlapon, ami azt jelenti, hogy mára már több mint 3500 a regisztráltak száma. Akik pedig teljes jogú hozzáférést szereztek a honlaphoz – kitöltöttek minden szükséges mezőt és választottak az előfizetési lehetőségek közül – azok száma meghaladja a 800-at. A nők és férfiak aránya az összes felhasználót tekintve 60 – 40 százalék. A legnépesebb csoport a 30-40 évesek korosztálya, ahol a nő-férfi arány 55 – 45 százalékra módosul.

Több rendezvényt is szerveztek, játékos ismerkedési esteket, evezőstúrákat, gyalogos és buszos kirándulásokat, játékos ismerkedési hétvégét és az volt a tapasztalatunk, hogy a fél- és egynapos rendezvények rendkívül népszerűek, az ennél hosszabb programok viszont kevésbé voltak azok.

A továbbiakban is szerveznek kirándulásokat és ismerkedési lehetőségeket, október 18. és 20. között például a MÉCS Családközösségek szervezésében MÉCS Napok társkeresőknek rendezvényre kerül sor.

Szeretnék a féléves párKatt.hu félkerek évfordulóját mindenki számára emlékezetessé tenni, ezért előfizetési akciót hirdetnek. Aki augusztus 7. és 14. között három hónapos tagságra előfizet, annak 9 plusz hónapot adnak ajándékba, azaz 4500 Ft-ért, most egy teljes évi előfizetéshez juthat. Az akció mindenkire vonatkozik, így azokra is, akik újonnan csatlakoznak hozzánk, és azokra is, akik már tagok, és ily módon szeretnék egy évvel meghosszabbítani a tagságukat.

És néhány szubjektív megjegyzés a végére. A párKatt.hu elindításakor nem tudták, hogy mekkora igény lesz egy hangsúlyosan katolikus társkereső honlapra. A jelentős számú jelentkező viszont azt bizonyítja, hogy a hasonló értékrendű és gondolkodású emberek örülnek ennek az új kapcsolatteremtési lehetőségnek. Hat hónap szép idő egy honlap történetében, de nem elég egy házasság létrejöttéhez – nem is tanácsolnák senkinek, hogy fél év ismeretség után kössenek házasságot – állítják a szervezők. Így olyan sikertörténetekről, azaz szentségi házasságokról, amelyek miatt a párKatt.hu létrejött, nem tudnak még beszámolni. Biztató jelek ugyanakkor már vannak. Már többen voltak, akik azt írták, hogy a honlapon keresztül ismerkedtek meg valakivel, és most nagyon boldogok, és volt, aki azt köszönte meg, hogy végre örülni látja a húgát, aki a párKatt.hu-n keresztül talált rá a kedvesére.