7 tipp, hogy a nyár biztonságos legyen

A nyár minden gyerek számára a legjobb időszak egész évben. Hogy a nagy szabadságélvezetet ne árnyékolja be semmilyen baleset, tartsuk szem előtt az alábbi biztonsági tanácsokat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2014. július 01. Gyarmati Orsolya

A nyár minden gyerek számára a legjobb időszak egész évben. Hogy a nagy szabadságélvezetet ne árnyékolja be semmilyen baleset, tartsuk szem előtt az alábbi biztonsági tanácsokat!


1. Naptej

Szoktassuk rá a gyerekeket, hogy valahányszor kimennek a szabadba, mindig használjanak naptejet, méghozzá legalább 30 faktorosat. Fontos az is, hogy a naptejet 15 perccel azelőtt kell felkenni a szabadon lévő testrészekre, mielőtt kilépnének a házból.

2. Kalap és napszemüveg

A nyári kalapok és a napszemüveg egyrészt nagyban véd a káros UV-sugaraktól, másrészt a szemek védelme felnőttként csökkenti a retinakárosodás kockázatát.

3. Bukósisak

Biciklizés, görkörcsolyázás során kötelező a bukósisak. Törekedjünk arra, hogy olyan terméket válasszunk, ami jól illeszkedik a gyerek fejére és magas minőséget képvisel.

4. Gyalogos közlekedés

Nyáron fokozottan kell figyelniük az autósoknak a szabadon bóklászó gyerekekre, akik a járdáról lelépve sokszor nem tudják felbecsülni a közeledő jármű sebességét és távolságát. Tanítsuk meg nekik a biztonságos átkelés szabályait!

5. Elsősegélycsomag nyárra

Csípések, horzsolások, sebek, zúzódások… nyáron mindennapos dolgok. Ha mindig van a táskánkban egy ilyen esetekre összeállított elsősegélycsomag, gyorsan tudunk segíteni a sérülést szenvedett gyerekeken.

6. Gyerek az autóban egyedül? Soha!

Még ha le is vannak egy kicsit tekerve az ablakok, egy tűző napon álló autó pillanatok alatt felforrósodhat. Soha ne hagyjuk benne egyedül a gyerekeket!

7. Telefonszám

Mivel a nyári rendezvényeken a gyerekek könnyen elkeveredhetnek, érdemes nekik megtanítanunk a telefonszámunkat, de egyszerű megoldás az is, ha alkoholos filccel a karjukra írjuk elérhetőségünket.