80 milliárdot szán a kormány bölcsődék, óvodák korszerűsítésére

Nyolcvanmilliárd forintot fordít a kormány idén bölcsődék, óvodák korszerűsítésére - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bölcsőde
2016. április 01. Gyarmati Orsolya

Nyolcvanmilliárd forintot fordít a kormány idén bölcsődék, óvodák korszerűsítésére – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.


Varga Mihály egy III. kerületi óvodában tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a támogatás célja, hogy segítse a kisgyermekesek munkába állását, támogassa a családokat, javítsa a kisgyermekek esélyegyenlőségét.

Hangsúlyozta, hogy a bölcsődei, óvodai helyek számának növelése mellett cél az ellátás minőségének javítása, a szolgáltatások fejlesztése is.

Közölte: a három év alatti gyermekek 17 százalékának érhető el a napközbeni ellátás valamilyen formája, ezen szeretnének a közeljövőben javítani, és mivel hároméves kortól kötelező az óvodai nevelés, azokat a településeket is támogatni kell, ahol szükség van a férőhelyek számának növelésére.

A szolgáltatások minőségében és a rendelkezésre álló infrastruktúrában is vannak jelentős különbségek az országban, a program ezek kiegyenlítését is célozza – tette hozzá.

Varga Mihály elmondta: a kormány költségvetési és uniós forrásokat összevonva teremti meg a program fedezetét.