“A férfi és nő egységére épített család a társadalom legalapvetőbb építőköve”

KDNP a Budapest Pride-ról: a homoszexuálisokat jogilag nem éri hátrányos megkülönböztetés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 07. Gyarmati Orsolya

KDNP a Budapest Pride-ról: a homoszexuálisokat jogilag nem éri hátrányos megkülönböztetés.


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a hétvégi melegfelvonulás is jelzi, hogy Magyarországon biztosított a szólásszabadság és a békés gyülekezés szabadsága – világnézetre és hovatartozásra tekintet nélkül.

Ezt a kisebbik kormánypárt közölte hétfőn az MTI-vel, kiemelve: a homoszexuálisokat jogilag nem éri hátrányos megkülönböztetés, azonos állampolgári jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek, mint heteroszexuális társaik.

Amit a KDNP a múltban és a jövőben is felháborítónak tart, az a tudatos politikai provokáció érdekvédelmi köntösbe bújtatva – írták. Rendkívül visszásnak tartják, ha azok, akik toleranciát követelnek, mások vallási meggyőződését nem tisztelik, hanem azt, akár nemzeti szimbólumokkal együtt, nyilvánosan gúnyolják – tették hozzá.

A menet egyes tagjainak a keresztény jelképeket besározó megnyilvánulásai minden jóérzésű embert sértenek, a vallásosakat pedig kifejezetten felháborítják, a szervezőknek pedig sajnos évek óta nincs szándékuk vagy erejük, hogy ezen provokálókat kiszűrjék a menetből – fogalmaztak.