A házasság “hétpróbásai”

Vajon mennyire ismerjük párunkat? Miként tudunk együtt, egymással és egymásért különböző feladatokat megoldani? Mindenki megkapta a választ a párkapcsolatára vonatkozó kérdéseire, aki részt vett Kaposváron a Szerelmes kalandtúrán. Hét feladat teljesítése után "hétpróbás" párrá váltak a résztvevők.  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
együttélés
2016. február 19. Vajda Boglárka

Vajon mennyire ismerjük párunkat? Miként tudunk együtt, egymással és egymásért különböző feladatokat megoldani? Mindenki megkapta a választ a párkapcsolatára vonatkozó kérdéseire, aki részt vett Kaposváron a Szerelmes kalandtúrán. Hét feladat teljesítése után “hétpróbás” párrá váltak a résztvevők.


Az izgalmas programra szerelmes-, jegyes- és házaspárokat vártak a szervezők. Néhány feladatot otthon végezhettek el a résztvevők, és voltak melyeket a városban. Családi vacsora, közös főzés és apró meglepetések váratlan helyzetben a másiknak. Mindegyik feladat azt segítette elő, hogy a párok még jobban megismerjék és megszeressék egymást.

A résztvevők közül Jandzsó Ágnes és Knoch János elmesélték, hogy egészen kis koruk óta ismerik egymást, igaz, szerelem csak később alakult ki közöttük. Júniusra tervezik az esküvőjüket. Már évek óta járnak erre a programra, idén is alig várták, hogy végigcsinálják a feladatokat.

fotó: kaposvarmost

Voltak olyan résztvevők is, gyakorló házaspárok, akik hatodik gyermeküket várják. Tóth Lujzi és Ház Gergely mindketten a Műegyetemre jártak, ugyanabban a kollégiumban laktak, így ismerkedtek meg. Ők is már visszajárnak a kaposvári a programra.

Mindenki egyetértett abban, hogy a kommunikáció bukdácsolása a kapcsolatban, a halála lehet a közösen eltöltött éveknek, a házasságnak. A résztvevők úgy vélték, hogy a mai kapcsolatok többnyire felszínesek. Fontos, hogy a párok a konfliktusokat és a váratlan helyzeteket is megfelelően tudják kezelni. A résztvevők nagy veszélynek vélik – a mindenféle bensőséget mellőző – korai szexuális aktusokat, a fiatalok ezirányú felesleges, a korosztályuknak megfelelni vágyó viselkedést.

fotó: kaposvarmost

via: mno.hu