A pótfelvételi több ezer diáknak jelent újabb esélyt

Pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba - mondta az Oktatási Hivatal elnöke az M1 aktuális csatornán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egyetem
2016. augusztus 02. Csontos Dóra

Pótfelvételin 7-9 ezren kerülhetnek még be a felsőoktatásba – mondta az Oktatási Hivatal elnöke az M1 aktuális csatornán.


Maruzsa Zoltán közölte: akiket nem vettek fel, vagy február 15-éig nem jelentkeztek a felsőoktatásba, a pótfelvételi eljárásban benyújthatják jelentkezésüket. Ez általában 7-9 ezer embert jelent, ami a felvett 75 ezer hallgatóhoz képest is nagy szám – tette hozzá. Jelezte: eltérő az intézmények stratégiája, mert van, ahol lényegében feltöltik keretszámaikat az általános eljárásban, és nem is hirdetnek képzéseket a pótfelvételin, máshol viszont sok önköltséges hallgatót igyekeznek még „begyűjteni”.

A pótfelvételit július 28-án hirdették meg. A jelentkezési határidő augusztus 7., a ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra. A pótfelvételin egyetlen helyre, kizárólag elektronikus úton lehet kérelmet beadni, és költségtérítéses helyek állnak rendelkezésre.

Kivételt ez utóbbi alól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és magyar intézmények határon túli képzései jelentenek.

A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai itt elérhetőek.