A sport is hízlalja a gyerekeket?

A csapatsport közvetett módon testsúlynövekedéshez vezethet a gyerekeknél, mert a tréningek és a mérkőzések után sokkal több kalóriás finomságokkal kényeztetik őket, mint amennyit a mozgással elégettek - derül ki egy friss kutatásból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 09. Gyarmati Orsolya

A csapatsport közvetett módon testsúlynövekedéshez vezethet a gyerekeknél, mert a tréningek és a mérkőzések után sokkal több kalóriás finomságokkal kényeztetik őket, mint amennyit a mozgással elégettek – derül ki egy friss kutatásból.


A legtöbb szülő kiváló edzéslehetőségnek és társasági programnak tartja a csapatsportokat a gyermeke számára. Egy tanulmány azonban rávilágít, hogy ez akár hizlalhatja is a csemetéket. Az edzések mérkőzések utáni lakoma kalóriabevitele ugyanis jócskán felülmúlhatja a mozgással elégetett mennyiséget.

Az egyesült államokbeli kutatók baseball-csapatban játszó gyerekeket vettek górcső alá a Childhood Obesity című szakfolyóirat hasábjain. A fiatalok magas kalóriatartalmú falatokat és cukros üdítőket fogyasztottak, ami súlyproblémákat eredményezhet.