A súlyos fogyatékosság sem indok az abortuszra! Indianában szigorították a terhességmegszakítást

Mike Pence, Indiana állam kormányzója aláírta azt a törvényt, amely még akkor is tiltja az abortuszt, ha a születendő gyermeknek súlyos fogyatékossága van.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2016. március 26. Vajda Boglárka
Mike Pence, Indiana állam kormányzója aláírta azt a törvényt, amely még akkor is tiltja az abortuszt, ha a születendő gyermeknek súlyos fogyatékossága van.

 
A republikánus kormányzó az aláírást követően úgy nyilatokozott: azok voltak pályafutása legértékesebb pillanatai, amit fogyatékkal élő gyereket nevelő családokkal töltött.
 
A kormányzó „átfogó életvédelmi intézkedésnek” nevezte a törvényt.
 
A „Jog az Élethez” nevű konzervatív csoport üdvözölte a döntést, és úgy fogalmazott: ez a törvény megtiltja a nőknek, hogy „diszkriminálják a meg nem születetteket”. A szervezet elnöke azt mondta: „örömmel tölt el bennünket, hogy államunk értékeli az életet, függetlenül a lehetséges fogyatékosságtól, nemtől, vagy bőrszíntől”

Mindig örömmel tölt el, ha hasonló híreket olvasok. Ilyenkor azt érzem, nincs veszve a világ, nem tehetünk meg akármit.

Milliószámra hajtanak végre a világban abortuszt. Éretlenség? Felelőtlenség? A kellő felvilágosítás hiánya? Ezt mindenki vitatja. Tény, hogy a legtöbb országban inkább enyhítik a terhességmegszakítással kapcsolatos törvényt mintsem szigorítanák.

Természetesen a nőknek joga van dönteni, de biztos gyermekünk életéről is dönthetünk?

Természetesen a nőknek joga van azt mondani, hogy nem vállalják a beteg gyereket. Vajon együtt tudnak élni a tudattal, hogy egy gyermeknek és az életnek nemet mondtak?

A statisztikák azt bizonyítják, hogy a válasz: NEM. A terhességmegszakításon átesett nők életük végéig hordozzák a bűntudat, a fájdalom érzését.

A nehézség, a feladat, egy beteg gyerek vállalása a családot alapjaiban megrengeti. De vajon nem összekovácsolja inkább, mint széthúzza? Nehéz igazságot tenni. Egy biztos: az élet mindig győzedelmeskedik a halál felett.