A szingli-lét előnyei és csapdái

Ha nem élünk párkapcsolatban, bármikor dönthetünk arról, hogy nyitott szemmel-szívvel járva és aktívan keresünk-e párt magunknak, vagy valamilyen okból éppen nem fordítunk nagy figyelmet a pártalálásra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 09. Paulik András

Ha nem élünk párkapcsolatban, bármikor dönthetünk arról, hogy nyitott szemmel-szívvel járva és aktívan keresünk-e párt magunknak, vagy valamilyen okból éppen nem fordítunk nagy figyelmet a pártalálásra.


Bár az amerikai filmek azt sugallják, hogy általában pont akkor talál rá a szinglikre a szerelem, amikor a legkevésbé sem keresik, azonban a párválasztáshoz legelőször döntésre van szükség. Döntésre az elköteleződés iránti vágy mellett.

Akár keresünk éppen párt magunknak, akár nem, a szingli állapotnak vannak elvitathatatlan előnyei, amiket érdemes kihasználni és megragadni. Ugyanígy vannak olyan csapdák is, amik csak az egyedülállókra leselkednek – ezeket is tudatosítani kell, hogy el tudjuk kerülni őket.

Az önbizalom-skála

Amikor a baráti körünk minden tagjának esküvőjén túl vagyunk, az őszinte öröm mellett azt is érezhetjük, hogy az önbizalmunk bizony szépen lassan elindul a végletek felé. Elbizonytalanodunk: mit csinálok rosszul? Miért pont én maradok egyedül? A látszólagos önbizalom növekedés ritkább a szinglik esetében, de ez is előfordul. Ilyenkor az illető úgy védekezik a sikertelen párkeresés kudarcától, hogy magát tökéletesnek állítja be, aki „sajnos akárhogy is keres, nem talál“ magához való társat. A párkeresőknél jóval gyakoribb az önbizalom-skála másik végpontjára való érkezés, amikor tévesen azt gondolják, hogy ők olyan értéktelen emberek, hogy senkinek sem kellenek és kizárólag ezért maradtak társ nélkül. Mindkét véglet nagy kísértés, de muszáj ellenállni nekik ahhoz, hogy párt tudjunk találni!

Kényelmes szabadság

Egy másik gyakori csapda a kényelmesség: amikor az egyedülálló túlságosan hozzászokik az önálló életvitelhez.

Folytatás a Képmás magazin februári számában!
http://kepmas.hu/elofizetes_hu.html