A szíriai háború legszörnyűbb képe: magzatokat ölnek a katonák

Egy brit sebész tárta a nyilvánosság elé azt a röntgenfelvételt, amelyen tisztán látható egy magzat, akinek koponyájába egy töltény fúródott. Az Aszad-rezsim oldalán harcolók minden egyes eltalált gyermek és nő után cigarettát kapnak jutalmul...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 30. Gyarmati Orsolya

Egy brit sebész tárta a nyilvánosság elé azt a röntgenfelvételt, amelyen tisztán látható egy magzat, akinek koponyájába egy töltény fúródott. Az Aszad-rezsim oldalán harcolók minden egyes eltalált gyermek és nő után cigarettát kapnak jutalmul…


Dr David Nott szemtanúja volt annak, amint a katonák számos alkalommal civilekre lőttek – mintegy lőgyakorlatként, s nem egyszer öltek meg ezzel várandós anyákat. Dr Nott nemrég tért vissza Londonba egy szíriai kórházból, ahol önkéntesként dolgozott. Elmondása szerint a civilek a poklok poklát élik át a háborúsújtotta övezetben.

“Egyik nap csak a lágyékrészre lőttek, a következőn a tüdőre, aztán a nyakra”, emlékszik vissza az orvos. “Egy reggel kizárólag terhes nőket hoztak be a kórházba, akiket pontosan a hasukon lőttek meg – nyilvánvalóan szándékosan. Húsz éve szolgálok önkéntesként háborús helyszíneken, de ilyen fokú kegyetlenséget még sehol nem tapasztaltam.” 

Dr Nott, aki páciensei között tudhatja Tony Blairt is, öt hetet töltött Szíriában, ahonnan végül a teljesen ellehetetlenült állapotok miatt kellett visszatérnie, írja a Daily Mail.