A terhesség nem megelőzendő vagy kezelendő betegség

A család és az átfogó emberi fejlődés előmozdítása: ezeket a célokat jelölte meg április 10-i beszédében Francis Chullikat érsek a New York-i ENSZ Palotában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2014. április 13. Szaurella

A család és az átfogó emberi fejlődés előmozdítása: ezeket a célokat jelölte meg április 10-i beszédében Francis Chullikat érsek a New York-i ENSZ Palotában – a Vatikáni Rádió adott hírt a tanácskozásról.


 

A Szentszék állandó ENSZ megfigyelője felszólalt a népesség és fejlődés témának szentelt ülésen. A lakosság elöregedésének fenntarthatatlan jelenségét csak azáltal lehet megoldani, hogy előmozdítjuk a családi életet és a termékenységet. Az idősek támogatásához és eltartásához ugyanis szükség van a népesebb számú következő generációkra, akik gazdasági szempontból hozzájárulhatnak a szociális rendszerhez és biztosítják a nemzedékek közötti családi támogatást.

A jelenlegi helyzetet illetően Chullikat érsek megjegyezte, hogy a téma egyes megközelítői úgy tekintenek a termékenységre és a terhességre mint egy betegségre, amelyet a kormánynak meg kell előznie vagy kezelnie kell. Ez a legfejlettebb országok aggodalmait tükrözheti, de egyetemes szinten eltorzítja a népesség és a fejlődés kérdését a világ nagy részén, ahol más szempontoknak van nagyobb prioritása.

A megfelelő hozzáállás az lenne, ha nem a termékenység csökkentésére összpontosítanánk, hanem olyan programokra és értékekre, amelyek támogatják az átfogó emberi fejlődést. Az oktatáshoz, a gazdasági lehetőségekhez, az alapvető egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés és a családok támogatása legyen inkább az emberiség fejlődésének irányvonala.