A világ 9 legdrágább iskolája

Számos iskolában “ingyenes” az oktatás, ha azonban valaki elitképzést szeretne gyermekének, ott bizony már igencsak vaskos pénztárcára, azaz biztos lábakon álló bankszámlára van szükség. Nézzük, melyek a világ 9 legdrágább oktatási intézményei!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2013. december 26. Gyarmati Orsolya

Számos iskolában “ingyenes” az oktatás, ha azonban valaki elitképzést szeretne gyermekének, ott bizony már igencsak vaskos pénztárcára, azaz biztos lábakon álló bankszámlára van szükség. Nézzük, melyek a világ 9 legdrágább oktatási intézményei!


9. Purnell Iskola, Pottersville, New Jersey

A Purnell Iskola egy bentlakásos intézmény kizárólag 9-12. osztályos lányok számára. Az éves tandíj 52.800 dollár (kb. 11,5 millió Ft).

8. Sandy Spring Friends Iskola, Maryland

Nagyjából ugyanennyit kell fizetniük a marylandi Sandy Spring Friends Iskolába járó tanulóknak, amely már az óvodától biztosít férőhelyeket a tehetős szülőkkel megáldott nebulóknak.

7. Salisbury Iskola, Connecticut

A fiúk számára fenntartott intézmény a 9-12. évfolyamon oktat. Ez a régió egyik legelitebb iskolája. Évente 53.015 dollárba (több mint 11,5 millió Ft) kerül ide járni.

6. Dana Hall Iskola, Massachusetts

Ez az iskola kifejezetten a lányok oktatására koncentrál, középpontban a művészeti képzéssel. A 6-12. osztályos lányokért évente 53.211 dollárt (11.6 millió Ft) fizetnek ki.

5. Idyllwild Művészeti Akadémia, Kalifornia

A tánc, kreatív írás, zene, film, vizuális művészetek és színművészet oktatásának fellegvára évente 53.600 dollárt (11,7 millió Ft) kóstál.

4. Appleby Főiskola, Ontario

Az Appleby Főiskola kanada legelitebb intézménye, ahol évente  53.911 dollárt (majdnem 11,8 millió forintot) dollárt kell befizetni a tanulóknak, bár a helyiek kapnak egy kis kedvezményt…

3. St. Albans Iskola, Washington

A harmadik helyen a washingtoni St. Albans Iskola áll. A 4-12. osztályos tanulók létszáma 575 fő, akikre 100 tanár jut. Az éves tandíj 54.151 dollár (11,8 millió Ft).

2. Alpin International Iskola, Beau Soleil

A százéves történelemmel büszkélkedő iskola egy-egy osztályában mindössze négy diák tanul. Több mint ötven országból érkeznek ide a gyerekek – elsősorban az európai királyi családok és más magasrangú szülők csemetéi. A tandíj évente 93.158 dollár, azaz több mint 20 millió forint.

1. Le Rosey Intézet, Svájc

A lista első helyén a svájci Le Rosey Intézet áll. Az intézményt úgy is nevezik, hogy a Királyok Iskolája. Minden öt tanulóra jut egy tanár, összesen pedig 400-an járnak ide – fejenként évente 29 millió forintnak megfelelő összegért.