Add a kezed és segíts!

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország és a Dr. Oetker egy családmegerősítő program keretein belül próbálja megelőzni, hogy széthulljon egy család. Ehhez nem kell mást tenned, mint kéznyomoddal hozzájárulni a Kéznyom Alapítvány kampányához. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 09. Gyarmati Orsolya

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország és a Dr. Oetker egy családmegerősítő program keretein belül próbálja megelőzni, hogy széthulljon egy család. Ehhez nem kell mást tenned, mint kéznyomoddal hozzájárulni a Kéznyom Alapítvány kampányához. 


Az SOS fő feladata mindig is az volt, hogy segítsen olyan gyerekeken, akik állami gondozásba kerültek. Az összefogás célja most az, hogy megelőzzék a család széthullását. Szilvási Léna gyermekgondozási programigazgató elmondta a 2000-es évektől kibővítették a tevékenységüket. „Ez az azt jelenti, hogy nem elég azokkal foglalkoznunk, akiket már kiemeltek a családból, hanem már az is fontos, hogy az SOS tegyen az ellen is, hogy a kiemelést megelőzze.”

Szilvási Léna hozzátette: olyan társadalmi csoportokra kell figyelniük ahonnan kiemelhetnek egy gyereket a családjából. „Ma már ritka esetben kerülnek állami gondozásba olyan gyerekek, akik elvesztették a szüleiket. Inkább már mindenféle más családi kockázati tényező miatt kerülnek be.” Ilyen ok lehet egy betegség, haláleset, munkahely illetve lakás elvesztése. Ezek mind olyan problémák, amik könnyen megingathatnak egy korábban jól működő családot is. A kampány célja az, hogy az ilyen és ehhez hasonló válsághelyzetbe került családoknak védőhálót nyújtson. A család, pedig a lehető legrövidebb időn belül újra képes legyen önállóan biztonságos, a gyereket, értő légkört és otthont biztosítani.

A feladat

Ahhoz, hogy segíteni tudj, nem kell mást tenned, mint kéznyomodat adni az SOS oldalán. Ha ez megtörténik akkor a Dr.Oetker ötszáz forinttal támogatja a Kéznyom Alapítványt legfeljebb ötezer kéznyomig. Eddig 1603 jóakaró nyújtotta segítő kezét. Te sem akarod, hogy egy család széthulljon, ugye?

Híres támogatók

A kampány mellett több színész is kiállt és akár saját élettapasztalata miatt is kezébe vette az ügyet. A kampány egyik arca, Szabó Győző azt az elvet tartja fontosnak, hogy mindig egy gyermek szempontjait kell figyelembe venni. „Kisebb-nagyobb mélypont minden ember életében előfordulhat, de figyelni kell arra, hogy a család minél kevésbé sérüljön. Mi nagyon jóban maradtunk a volt feleségemmel, és igyekeztük úgy intézni a válást, hogy lányunk, Bori úgy érezze, mintha mi sem történt volna. Remélem, az SOS programjának hatására kevesebb család sérül majd.”

Aki bármilyen módon támogatná az Alapítványt, az itt megteheti.