Adni öröm: iskolákban kezdett játékgyűjtésbe a Máltai Szeretetszolgálat

A gyerekek megunt, kinőtt, de jó állapotban megőrzött játékaikkal járulhatnak hozzá a gyűjtéshez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2015. november 30. Csontos Dóra

A gyerekek megunt, kinőtt, de jó állapotban megőrzött játékaikkal járulhatnak hozzá a gyűjtéshez.


Több mint ezer iskolában kezdett karácsonyi játékgyűjtésbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a szegény családokban élő gyerekek javára – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

November 30-án több mint ezer általános iskolában kezdődött meg a szegény családok gyerekeinek számára hirdetett játékgyűjtés. A gyerekek december 11-ig dobozba csomagolva vihetik be iskoláikba  megunt, de jó állapotú játékaikat. A gyűjtés a PontVelem  Okos Programhoz csatlakozott több mint ezer általános iskolában zajlik – ahol év közben a gyerekek használt elemeket, régi mobiltelefonokat és nem működő elektronikus készülékeket gyűjtenek beváltható pontokért. A következő napokban rászoruló családok gyerekeinek felajánlott játékokat adhatják le tanáraiknál. Az iskolákban meghirdetett karácsonyi jótékonysági akció az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával zajlik, az összegyűjtött dobozokat a 24H Futárszolgálat szállítja el az iskolákból, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családok gyermekeihez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat emellett hajléktalanok ingyenes étkeztetésével, valamint elsősorban idősek javára történő élelmiszergyűjtéssel készül az ünnepekre.

Az Adni öröm! elnevezésű akció – amelynek keretében tavaly kétszáz tonna élelmiszert gyűjtöttek össze – december 16-án kezdődik országszerte több mint száz áruházban – tette hozzá.