Családháló

Kezdőoldal Háttér Ahol gyerekkel is szívesen látnak – Családbarát helyek Budapesten

Ahol gyerekkel is szívesen látnak – Családbarát helyek Budapesten

Ha gyerekekkel indulunk útnak, előnyben részesítjük a bababarát, gyerekbarát, családbarát helyeket, de vajon mit is jelentenek ezek a fogalmak?

Írta: Csontos Dóra,

Ha gyerekekkel indulunk útnak, előnyben részesítjük a bababarát, gyerekbarát, családbarát helyeket, de vajon mit is jelentenek ezek a fogalmak?


Nálunk egyelőre nincs olyan egységes osztályozási rendszer, amely értékelné, és nyilvántartaná a családbarát vagy gyerekbarát helyeket, így hát legfőképp az gyerekbarát, amit annak tekintünk! Ahol úgy érezzük gyerekkel is komfortosan tudjuk eltölteni az időnket, nem kell magunkkal vinni a fél háztartást, de legfőképp nem kell feszengenünk, amiatt, hogy kiskorúval érkeztünk.

A következőkben összeszedtük azt a néhány szolgáltatást és feltételt, ami gyerek vagy bababaráttá és ezen keresztül családbaráttá tud varázsolni egy helyet.

Játékok, játszósarok

A gyerekek nem unatkoznak, ha van legalább egy játéksarok, egy kuckó, ahol sok érdekes játékszert találnak, illetve van pár gyerekkönyv, társasjáték, kifestő, kisasztal rajzlappal, ceruzával. Az hab a tortán, ha kerthelyiség is tartozik az étteremhez, és ott kis játszóteret is kialakítottak a gyerkőcöknek.

Kiegészítő felszerelések

Nagy segítség a családnak, ha rendelkezésre áll a helyen etetőszék, a nagyobbaknak gyerekszék, gyermek étkészlet, műanyag alátétek és poharak.

Pelenkázó, mosdó

Bababarát hozzáállást jelez, ha külön pelenkázó helyiséget találunk a helyen, illetve ha a mosdóban a kisebb gyerekekre is gondolnak. Van például a piciknek wc szűkítő, a mosdó mellett fellépő, hogy könnyebb legyen a kézmosás.

Szoptatás

Ha van egy külön arra a célre kialakított helyiség, ahol kulturált, nyugodt és higiénikus körülmények között lehet szoptatni a babát, az jelzi, hogy a kismamák is szívesen látott vendégek. Kevés olyan hely van, ahol netán azt is megértik, ha az anya nem szeretne félrevonulni, hanem a vendégtérben diszkréten szoptatja a kisbabáját, de ilyen is akad!

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Ezeket vedd meg szoptatáshoz… Vagy inkább mégse?

Simán el lehet verni több tízezer forintot is szoptatáshoz szükséges eszközökre, de ha ügyesek vagyunk, a százezret is túlléphetjük. De...

Close