AHOL JÓ ÉLNI! avagy milyen is a családbarát település?

A Családok Évében, három év után ismét, megújult, a nemzetközi sztenderdeket is figyelembe véve hirdeti meg a NOE a legrangosabb önkormányzatoknak ítélhető civil elismerést, a CSALÁDBARÁT ÖNKORMÁNYZAT- díjat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2018. június 04. NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatot hirdet önkormányzatok számára.

A NOE 2006. július 11-én, a Népesedés Világnapján a pozitív példák megerősítése céljával első ízben adta ki a „Családbarát Önkormányzat” díjat. Ahogy akkor, ma is azt gondolják, hogy a Magyarországot és egész Európát sújtó súlyos demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli, annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni.

[shortcodefblock title=”Feltételek” igazitas=”left” szelesseg=”40″]A díjról és a korábbi díjazottakról a NOE honlapján lehet tájékozódni: http://www.noe.hu/sajtoszoba/csaladbarat_onkormanyzatok A pályázatokat elektronikusan: a noe@noe.hu e-mail címre, valamint postán tértivevénnyel az alábbi címre kell beküldeni: Nagycsaládosok Országos Egyesülete: 1056 Budapest, Március 15. tér 8. [/shortcodefblock]

A NOE úgy véli, sok mindent lehet tenni a családok érdekében, ha igazán fontos a település vezetőinek az ott élő családok sorsa, jól-léte. Gyakran nem is csak anyagiakról, mindössze szervezési kérdésekről, odafigyelésről van szó. És persze arról is, hogy a település vezetése ne hivatalként, hatóságként, hanem ténylegesen a települést szolgáló testületként tevékenykedjen.

A felhívásra pályázatot nyújthat be minden magyarországi település önkormányzata (az elismerésre pályázhatnak a korábban már díjazott önkormányzatok is) .

A pályázatok postára adásának és elektronikus beadásának határideje: 2018. szeptember 15. (éjfél)

A díjat, amely szakmai elismeréssel jár, 2018 októberében az Országházban adják át.