“Akart pápa lenni?” – iskolások kérdezték a Szentatyát – VIDEÓVAL

Ferenc pápa nemrég több ezer olasz és albán, jezsuita iskolába járó gyerekkel találkozott a Vatikánban. A diákok kérdéseket tehettek fel a pápának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2013. június 29. Gyarmati Orsolya

Ferenc pápa nemrég több ezer olasz és albán, jezsuita iskolába járó gyerekkel találkozott a Vatikánban. A diákok kérdéseket tehettek fel a pápának.


“Akart pápa lenni?”, kérdezte egy kislány. “Tudod, egy olyan ember, aki pápa akar lenni, nem nagyon foglalkozik saját magával. De Isten ezt nem akarja. Én nem kívántam azt, hogy pápa legyek.”, válaszolta a Szentatya.

Egy komoly kisfiú következett: “Nehéz volt elhagynia a családját és a barátait?” A pápa hasonlóan komolyan azt mondta neki: “Az ilyesmi mindig nagyon nehéz, és számomra is az volt. De vannak csodálatos időszakok is az életemben. Jézus segít és örömet ad. Persze a nehéz pillanatok, amikor egyedül érzed magad, kiüresedett vagy és nem találod a belső örömöt, azok a belső sötétség időszakai. Ezek is léteznek, de olyan gyönyörű dolog Jézust követni és az Ő útját járni! Ez egy olyan ellensúly a nehézségekkel szemben, ami erőt ad ahhoz, hogy tovább menj. És ha tovább tudsz lépni, olyankor mindig csodálatos időszak következik.”

Ferenc pápa arra is válaszolt, miért éppen a jezsuita rendet választotta annak idején:

“Ami nekem erőt adott ahhoz, hogy jezsuita legyek, az az a tudat volt, hogy misszionárius lehetek. Hogy részt vehetek abban a  küldetésben, amelyben Jézus Krisztust hirdethetem. Ez spiritualitásunk lényege. Hogy elmenjünk és terjesszük az Igét! Nem pedig az, hogy bezárva, csöndesen üldögéljünk olyan rendszerek között, amelyek gyakran elavultak.”

A találkozó végén a gyerekek egy kisbárányt ajándékoztak a Szentatyának.