Álomesküvő olcsón? Naná!

Szeretnétek egy csodás álomesküvőt, de szűkös a keret, amit rászánnátok? Ne aggódjatok, íme néhány tipp és jó tanács az idén házasulni kívánó pároknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
álomesküvő
2015. február 05. Csontos Dóra

Szeretnétek egy csodás álomesküvőt, de szűkös a keret, amit rászánnátok? Ne aggódjatok, íme néhány tipp és jó tanács az idén házasulni kívánó pároknak.


Nagy Kata az Elegancia Esküvőszervező cég, esküvő- és rendezvényszervezője szerint annak is lehet fantasztikus és különleges a nagy napja, aki nem tud milliókat rászánni.  Kata szerint alapos kutatással és az igények megfontolásával kisebb keretösszegből is lehet gazdálkodni. „Az árakat előre nagyon nehéz behatárolni. Én inkább azt javaslom, hogy az ifjú pár határozzon meg egy keretösszeget, amiből gazdálkodni tud és szeretne, és azon belül kell kialakítani az egyes szolgáltatásokra elköltött összegeket. Szerveztem már esküvőt 800.000 Ft-ból 50 főre, de 3.000.000 Ft-ból 90 főre is. Az esküvői költségvetést elsősorban nem a vendégek létszáma határozza meg – bár az étel-ital költségeknél fontos tétel -, hanem leginkább az igénybe vett szolgáltatások mennyisége és minősége.”

Kata arra figyelmeztet, hogy annak, aki szeretne spórolni, érdemes nagyon körültekintőnek lennie. Meg kell keresni a jó lehetőségeket, sokat kell utána járni, sok-sok információt be kell szerezni, sokat kell mérlegelni és személyesen is meg kell győződni a munkákról! Az esküvőszervező szerint érdemes vigyázni az ár-érték arányokkal, hisz nagyon nehéz ma eligazodni az esküvői világban – persze jó segítséggel sokat lehet nyerni – teszi hozzá lelkesen.

Kata szerint azonban kivételes eset, mikor az ifjú pár kevesebb pénzt szán az esküvőre, mint egy millió forint. Tapasztalatai szerint nagy átlagban a teljes költségvetés 1 millió forint felett van, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a végleges költségvetés nagyban függ az igényektől! Lehet ez az összeg természetesen alacsonyabb is!

Fotó: Elegancia Esküvőszervezés – esküvői inspiráció

Spórolnál? Légy kreatív!

Persze sok pár van, akinek még akár 800 ezer forint is sok lehet, így összegyűjtöttünk pár tippet, amivel tovább faraghatjátok a végösszeget.

  • Az első lépés, hogy átgondoljátok, ki is az a vendég, akivel nem beszéltetek már nagyon régóta. Miért hívnál meg egy olyan barátot, családtagot, akivel már évek óta nem beszéltél?
  • Légy őszinte magadhoz, neked mi a vágyad? Sok gyönyörű kis asztaldísz? Hatalmas, virágokkal díszített templom? Arra költs, amitől úgy érzed, tényleg tökéletes lesz a nagy nap és hagyd el azokat, amely részek számotokra nem annyira mérvadóak!
  • Nászút mindenkinek jár! Foglaljatok last minute utazásra, mert így akár olcsóbban is kijöhettek!
  • Találd meg az igazit! Értjük ezt a párodra, de a helyszínre is. Ne fogadd el az első helyet, keress és kutass, mert lehet, te egy eldugott kis faluban találod meg álmaid helyszínét.
  • Tervezz előre! Legyen fix keretösszeged, ettől ne térj el! Ha már tudod, hogy milyen stílust képviselnél a nagy napon, akkor a programok közül is célzottan tudsz választani.
  • Kérj ajánlatot! Válasszatok okosan, mérlegeljetek a döntések előtt, kérjetek több szolgáltatótól is ajánlatot!

Fotó: Elegancia Esküvőszervezés – esküvői inspiráció

2015-ben divat a…

A ruhaválasztásban nagy divat újra a csipke, esküvői hangulatban a vintage. Bár nem elsősorban az idei évtől, de egyre jobban népszerűbbek a választott helyszínen zajló polgári szertartások, pl. azok kerthelyiségében, vízparton. Egyre gyakrabban választanak a párok akár külön napot az esküvői fotózásra is, hogy a lehető legszebb és legkülönlegesebb képek készülhessenek róluk esküvői mivoltukban.

A nagy nap legyen különleges

Szinte minden párnál mások az elképzelések, kívánságok! Egy-egy különleges szolgáltatást szívesen iktatnak be a nagy nap programjába, mint pl. Barista, csokiszökőkút, ledes lufi eregetés, koktélbár, gyümölcspálma, old timer esküvői autó, italcsúszda vagy gyakorta fogadnak Zenekart és esküvői DJ-t is a jó hangulat biztosítása érdekében!