Alvás a terhesség alatt – Van superfood, ami segíthet?

Sok kismamán nem jelentkeznek a fáradtság tünetei, így bizony küszködnek várandósságuk alatt az alvással Mit lehet tenni ilyenkor?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. január 31. Babaszoba

Talán kiábrándító lehet a válasz, de sajnos a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nincs egyetlen olyan superfood sem, ami segíthetne, sőt valójában sokkal fontosabb annál, hogy mit eszünk, hogy hogyan és mikor esszük azt – írja a The Bump.

Egyes anyukák például a lefekvés előtti evést kifejezetten zavarónak tartják, míg a másik oldal képviselői kifejezetten könnyen és jól tudnak aludni, ha elalvás előtt egy kis ropogtatni valót, és tejet vesznek magukhoz.

A tej amúgy, akármilyen old schoolnak is hangzik, különösen langyos formában kifejezetten jó elalvás segítő. Egy pohár belőle kellemes és biztonságérzetet nyújt, de ami talán ettől is hasznosabb, hogy bővelkedik L-tripofánban.
Az L-tripofán a fehérjealkotó aminosavak egyike. Leginkább fehérjében gazdag élelmiszerekben található meg, elsősorban a csokoládéban, zabpehelyben, szárított datolyában, tejben, joghurtban, túróban, vörös húsokban, tojásban, halakban, baromfihúsban, szezámmagban, csicseriborsóban, napraforgómagban, tökmagban, földimogyoróban.