Amikor kalapács alá kerül a jó

Családi napközi, adománybolt, társadalmi és környezeti fenntarthatóságot elősegítő programok a munkahelyre, a vállalkozásunkba! Ezt kínálja a Civil Licit idén is, ahol aukció keretében szerzik be a cégek a civilek által kiötlött munkavállaló, család és környezetbarát szolgáltatásokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
civil licit
2011. november 11. szabo.daniel

Családi napközi, adománybolt, társadalmi és környezeti fenntarthatóságot elősegítő programok a munkahelyre, a vállalkozásunkba! Ezt kínálja a Civil Licit idén is, ahol aukció keretében szerzik be a cégek a civilek által kiötlött munkavállaló, család és környezetbarát szolgáltatásokat.


A Civil Licit egy rendhagyó aukció, ahol civil szervezetek, vállalatok számára kidolgozott társadalmi és környezeti fenntarthatóságot elősegítő projektjei kerülnek kalapács alá, vagyis előzetesen kiválasztott civil programokra licitálhatnak a résztvevő cégek képviselői. Az esemény célja, hogy kapcsolatot teremtsen a civilek és a for-profit szektor között és hatékony megoldásokat kínáljon azoknak a cégeknek, akik úgy gondolják, hogy fontos a társadalmi környezettel való harmonikus együttélés.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett esélyegyenlőségi árverés 2008-ban jött létre, a társadalmi felelősségvállalás elősegítése érdekében. Az eseménynek kevésbé a jótékonykodás a célja, inkább egy olyan alkalom, ahol a non-profit szervezetek és a piaci szereplők lehetőséget kapnak az egymásban rejlő üzleti lehetőségek felismerésére.

Az aukción, az előzetes regisztráció után résztvevő cégeket, vezetőik képviselik, akik a bemutatásra kerülő projektekből a számukra megtetsző megoldásokra licitálhatnak. Olyan programokat szerezhetnek így be, amelyek a „társadalmi felelősségvállalás erősítéséhez, illetve a környezeti fenntarthatóság növeléséhez, ezeken keresztül a vállalati kultúra és a munkatársi elköteleződés javulásához, valamint a tudatos munkaadói és vállalati imidzs” erősítéséhez vezethetnek, illetve az esemény remek marketing megjelenési lehetőséget is biztosít számukra.

A civil szervezetek számára az esemény egyfelől bemutatkozási lehetőség, másfelől olyan partnerre találhatnak a licitálók között, aki szívesen valósítja meg az általuk kitalált programot. Az aukción való megjelenés lehetőségét pályázat útján nyerhették el a szervezetek, amelyekből 15 szervezet 15 programja kerülhet a rendezvényen bemutatásra.

Idén – többek között – olyan szolgáltatás is árverésre kerül, amelynek keretében a nyertes vállalkozásnál a VOKE egyesület egy családi napközit hoz létre, ahol a munkavállalók gyermekellátását 20 hónapos kortól 14 éves korig oldhatják meg a gyermekes munkavállalók. Licitálható a KÖSSZA alapítvány szervezésében megvalósuló adománybolt is, amelyben angolszász mintára a munkatársak a feleslegessé vált, de még használható ruháikat, egyéb tárgyaikat és eszközeiket adhatják be adományként, így elősegítve az újrahasznosításukat, illetve támogatva az alacsonyabb jövedelmű munkatársakat is. Mindezek mellett található szolgáltatás a munkaerő leépítésből eredő krízishelyzetek kezeléséhez, a látássérült ügyfelekkel való kapcsolattartást segítő tréning az ügyfélszolgálattal rendelkező vállalkozásoknak, vagy épp háztartászöldítő öko-program is.

A Civil Licitre idén november 17-én kerül sor, a Néprajzi Múzeum dísztermében, az esemény fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, főtámogatója pedig az OTP Bank.

A kezdeményezésről részleteket a www.civillicit.hu honlapon olvashat.