Anya, miért nem alszol? Pont azért, mert anya vagyok

„Most aludj, mert amíg gyerek a gyerek, addig úgysem fogsz!” – emlékszem, mennyire idegesített, amikor ezt mondták. Aztán rá kellett jönnöm, hogy amúgy nagyjából tényleg így van. Szóval, ha már voltál annyira fáradt, hogy a neveden is gondolkodnod kellett, akkor tuti, anya vagy.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 11. FemCafé

young woman awaking up early in the morning

Mit tudnak elrontani a szülők?

Úgy fél éve beszélgettem egy anyukával, aki kifejtette, hogy szerinte valamit nagyon elrontanak azok a szülők, akiknek a gyereke nem alszik éjjel. Nem mondtam neki, hogy hülye vagy, mondjuk, nem tudom, miért. Akkoriban arról mesélt, hogy az ő négy hónapos csemetéje minden éjszakát végigalszik, és hogy azoknak a szülőknek, akiknek nincs normális éjszakájuk, el kellene gondolkodni, mit csinálhatnának másként. Mindegy, úgy voltam vele, ha ő meggyőződött arról, hogy mindent kitűnően szervez, rendez a családban és a baba körül, akkor gondolja is így. (Hozzáteszem, marha jó azt érezni, hogy jó anya vagy, aki tökéletesen csinál mindent.) Aztán két hónappal később találkoztam egy karikás szemű anyukával, akinek a gyermeke már rég nem aludta végig az éjszakákat. Nem kérdeztem meg, mit tudott elcseszni két hónap alatt. 🙂

1794015375_7f5e5ad2f0_z

Nagy valószínűséggel amúgy semmit, csak talán azt, hogy nem szép dolog hülyeségeket beszélni. A mi csemeténk is fél éven keresztül úgy aludta át az éjjeleket, mint a macik a telet. Éjszakánként már tényleg csak azért keltem fel (csak úgy), hogy megnézzem, mennyire gyönyörű a mi pici Lölőkénk. Annyira sajnáltam akkoriban azokat a szülőket, akik elfelejtették, milyen kipihenten, maguktól felébredni.

Aztán eljött annak is az ideje, hogy elkezdjem magamat, magunkat is sajnálni…

A cikk itt folytatódik!