“Anyuka, ön rákos. Vetesse el a gyermekét!” – Csodálatosan jól végződött egy szomorú kezdetű történet

Egy brit édesanyát rákkal diagnosztizáltak, miközben várandós volt. Az orvosok azt tanácsolták Diane Mullineux-nek, hogy vetesse el a gyermekét. Csakhogy időközben lehetőség adódott egy életmentő műtétre, amely után Diane egészséges leánygyermeknek adott életet...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2014. április 06. Gyarmati Orsolya

Egy brit édesanyát rákkal diagnosztizáltak, miközben várandós volt. Az orvosok azt tanácsolták Diane Mullineux-nek, hogy vetesse el a gyermekét. Csakhogy időközben lehetőség adódott egy életmentő műtétre, amely után Diane egészséges leánygyermeknek adott életet…


A fodrászként dolgozó 30 éves hölgynek azért javasolták az abortuszt, mert úgy vélték, ez az egyetlen esélye arra, hogy túlélje a méhnyakrákot. Miss Mullineux azonban mindenáron meg akarta tartani gyermekét, az orvosok pedig – látva elszántságát – felajánlottak neki egy másik lehetőséget: egy úttörő műtétet, amely során úgy távolítják el a daganatot a méhnyakról, hogy a baba közben még az édesanya méhében van.

Szerencsére a beavatkozás jól sikerült, és néhány szorongással teli hónap után Diane egészséges leánygyermeket szült: Nancie-t. A szülést követően Diane-nek eltávolították a méhét, és egészségesnek nyilvánították.

Diane úgy nyilatkozott a Daily Mailnek, hogy időnként még mindig megcsípi magát: nem álmodik-e, valóban ott szuszog-e mellette kislánya. “Nanice nagyon különleges kisbaba, ő a mi kis csodánk”, mondta.

Diane és párja, Nicky Dures tavaly augusztusban döbbentek rá, hogy Miss Mullineux gyermeket vár. Diane-nek már volt két gyerekek az előző kapcsolatából, most azonban az orvosok azt javasolták neki, hogy mivel méhnyakrákja van, vetesse el a magzatot. Jonathan Herid, az egyik liverpooli kórház sebésze azonban reményt adott a párnak, amikor azt javasolta, hogy Diane – elsőként a világon – vesse alá magát annak a beavatkozásnak, amellyel mind őt, mind a babát meg lehetne menteni.

A műtét idején Diane a 11. hétben volt, Nancie pedig császárral született meg a 33. héten.