Apa és anya nyaralni megy – irány a babamentes szálloda

Európa-szerte egyre több a "gyerekmentes övezetek", avagy a felnőtthotelek száma. Itt tényleg kiszakadhatunk az anya-apa-szerepkörből és újra csak egymásra koncentrálhatunk a társunkkal. Szerzőnk pro és kontra érvei következnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. augusztus 20. Gyarmati Orsolya

Európa-szerte egyre több a “gyerekmentes övezetek”, avagy a felnőtthotelek száma. Itt tényleg kiszakadhatunk az anya-apa-szerepkörből és újra csak egymásra koncentrálhatunk a társunkkal. Szerzőnk pro és kontra érvei következnek.


Az első felnőttbarát hotelek Dániában, Ausztriában és Németországban jöttek létre azzal a céllal, hogy olyan helyet teremtsenek, ahol az idős, a fiatal, illetve a gyermektelen párok önfeledten, teljes nyugalomban pihenhetnek.

Diszkrimináció vagy sem?

A téma minden bizonnyal kényes és megosztja az olvasókat ugyanúgy, mint bennünket a szerkesztőségben. Két részre szakadt a tábor, de abban egyetértettünk, hogy sokszor szükség van arra, hogy a kölykök nélkül romantikázzunk.

Következzenek pro és kontra érveink.

Támogatjuk,

mert így kiszakadhatunk a hétköznapokból, és nem kell lelkiismeretfurdalással küzdenünk más családok láttán.

Anya és apa újra férjjé és feleséggé, illetve meghódításra váró nővé és elcsábításra vágyó férfivé változhat

Egy meddő párnak nem kell állandóan boldog családokat látnia.

Gyerekzsivaj nélkül pár nap = tökéletes kikapcsolódás.

Ellene vagyunk,

mert szeretnénk, ha minél több család ltöltené közösen a nyaralását.

Mert a gyerekeknek jogunk van ahhoz, hogy ott legyenek, ahol mi felnőttek.

Mert nem szűnünk meg apának és anyának lenni csak azért, mert a gyerekek nincsenek velünk.

Mert a gyermek rossz viselkedéséért a szülő a felelős.

Vannak tematikus hotelek

Ahogy létezik már felnőtthotel, ugyanúgy megtalálhatók a baba – és gyerekbarát (vagy akár kamaszbarát) szállodák is. Itt szinte minden a gyermekek igényeinek kiszolgálásáról szól, ezzel segítve a szülők pihenését is. Képzett animátorok foglalkoznak a gyerkőcökkel, valamint számos gyerekprogram van a szállodában és annak közelében is. Az ilyen hotelekben van fürdetőkád, etetőszék és külön kiságy is.

Kutyamentes és kutyabarát hotelek

Mielőtt azt gondolná a kedves olvasó, hogy csak a gyerekeseket éri hátrányos megkülönböztetés, szólunk, hogy téved. Manapság a gazdiknak is kutakodniuk kell, ha a nyaralásra házikedvencüket is magukkal vinnék.

Szerencsére egy kis odafigyeléssel mindenki megtalálhatja már a számára megfelelő és az igényeit kielégítő szálláshelyet. Ehhez nem kell mást tenni csak egy kicsit kutakodni a neten.